2010. február 16., kedd

új talp

Kísérletezem több mindennel, egy új talpat mutatok, ami puha mintha finom fűszőnyegen járnál (ha már egyszer a tavaszt várjuk legyen tavaszos a hasonlat) lehellet könnyű és vízálló!
Kiderült számomra, hogy csak ebben a formában, azaz egy textil talpra varrva kivitelezhető, mert a gép egyszerűen máshogy nem viszi, ráadásul a szélen visszahajló talp nem annyira kényelmes. Így rávarrva is nehezen továbbít, bontani lehetetlen típusú, apró öltésekket hagyott a gép maga után :)



Az anyag nem bolyhos, nem szöszös a kép mégis ilyen :(

Az orrán muffin lenne, de valahogy nem tökéletes. A játékhoz megjegyzések alapján készült rajz  az Annipanni- Boribon, a Nagy hohoho-kukac, és a Kisherceg-róka párosokról is. Megvalósítás várat magára. Az alap koncepcióm egyébként is inkább az anyaggal való variálás mint figurák készítése a cipő orrára, de azért lesz ilyen is olyan is.

8 megjegyzés:

krisz írta...

Szerintem semmi baj a muffinnal.Nagyon kis helyes lett!

Norita írta...

De édes lett! Nagyon tetszik!

Zsófi írta...

Hát persze, mert nem muffin, hanem cupcake. :-))))

boGár krea írta...

Szép is , jó is! :)
Miből van a talp? Szeretnék magamnak valami meleget varrni - ha már ilyen makacs ez a tél -, de nem tudom mit tegyek az aljára, hogy napi egynél többször ne csússzak el? :)

Vacskamati írta...

Tetszik a muffin és a tutyi is!! :D

t®eb♥®etta írta...

nagyon szép:D

Jandó írta...

Nagyon klassz lett és aranyos. Szerintem is teljesen jó a muffin. Tetszik a színe is, a talpa is. Sőt, nekem így még jópofább, mintha "normálisan" lenne varrva. Az anyagtovábbítással kapcsolatban az jutott eszembe, hogy próbáltad már a görgős talpat? Még csak olvastam róla, de azt írták több helyen, hogy jól használható, és sokkal könnyebbb vele varrni az ilyen nehéz eseteknél.

BCili írta...

Nahát milyen sikeres lett Lili új cipője :) Köszi!
A talp anyaga már 4-5 éve a polcon hever, a férjem hozta, hogy varrjak neki hőtartó üdítősburkolatot belőle. Ja, mikor meghozta, hozzátette, spéci varrógép kell hozzá. Maradt is ott ahol volt, pedig sok-sokba került. Aztán decemberben beleszúrtam a tűt és brr, visszatettem. Most géppel próbáltam végül ez lett. De meg vagyok vele elégedve, nem fog lejönni az tuti :) Az anyag tapintása pedig nagyon jó!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails