Vásárlási információk

Alapanyagok:
Az alapanyagok kiválasztásánál mindig a 100% pamut és természetes anyag kiválasztására törekedek. Ennek ellenére van ami nem nélkülözhető pl szalag, gomb, tépőzár, cérna esetenként egy-egy kiegészítő textil is tartalmazhat műszálat. 
A cipők alapjául, felső részéül mindig erősebb anyagot választunk kordot, farmert, vásznat. Puha, vékony anyagból csak pici babák cipőjét készítem.

A cipők talpa kb. 12 centiig textil, majd valódi bőr. Nem használok műbőrt vagy textilbőrt!
A cipő orrára annak védelmében kerül bőr orr, mert a földön játszó, kúszó apróságok a szőnyegen mint a smirdlin lecsiszolják a textil cipők orrát.

A felhasznált alapanyagok mindegyike beavatásra kerül varrás előtt, hogy a mosás következtében fellépő zsugorodás később ne okozzon gondot.

Árak:
Az árat a méret határozza meg. Méretek szerint négy gyerek kategória készült: baba, totyogó, kisgyerek és gyerek, és egy felnőtt kategória.


Baba: 10- 12 centiig, 0-kb 9-10 hós babák részére, textil talppal, textil felsőrésszel 3 féle modell 2500 Ft
Totyogó: 12 - 15 centiig (24es méret) 10 hónapostól 3 éves kisgyerekek részére, bőr talppal igény esetén bőr orr erősítéssel  3 féle modell 3500 Ft
Kisgyerek:25-30as cipőméret textil felsőrész, bőr talp 3 féle modell 3500 Ft
Gyerek: 31-35 es cipőméret textil felsőrész, bőr talp 3 fél modell 4000 Ft. 
Felnőtt méret 36-40 cipőméretre textil felsőrész bőr rátétes talp 4400 Ft


Mivel a Meska mellett az Etsy-n is nyitottam boltot így a kettő között árkülönbség látható. Mivel az Etsy-n az ottani árazását követem, azaz ott kialakult trendek szerint árazom, az oda feltöltött cipők látszólag drágábban. A két ár kiegyenlítéséhez egy egyszerű kupont ajánlok fel minden Magyar vásárlónak (Magyar postacímmel rendelkező), melyet fizetéskor kell a megfelelő rovatba írni és az ár máris a mi piachoz fog igazodni. Ezzel nem titkolt célom, hogy az Etsy-s boltom forgalmát, a hozzá kapcsolódó visszajelzéseket növeljem, s egy pozitív kép kialakulásával a külföldi még bizonytalan vevőket is megnyerjem. 

Méret:
Ha már van cipőtök akkor az sokat segít, de ellenőrzés képen mindig jó ha utána mérünk, mert a gyártóknál előforduló számozási különbség megtévesztő lehet. Mérni már zoknis, harisnyás lábra kell, vagy ahogy Te majd szeretnéd viselni a cipőt. 

Pici babák lába nagyon gyorsan nő, főleg a fiúké. Itt a mért számra 1,5 centit számolunk  rá, hogy megkapjuk a majdani cipő kész talphosszát.

A feltüntetett cipőtalphosszok a külső talphosszokat jelölik, ettől textil cipő esetén 1, bőr cipő esetén 2-3 milliméterrel kisebb a belső talphossz!

Ha már készült neked Milim cipő akkor nincs más dolgod csak az akkori méretet megmondani.


Veszem-viszem vásárlás:
A legtöbb cipő megrendelésre készül! A családi cipők pedig kizárólag rendelésre készülnek. Előfordul, hogy egy-egy cipő "csak úgy" kikerül és éppen jó a méret a kislányodra, vagy rád, ekkor ehhez megrendelhető a pár, de vihető magában is. Ezek a cipők feltöltésre kerülnek a Facebook oldalamra, a Meskára vagy az Etsyre.

Megrendelés menete:
Nézz külör a már elkészült cipők között, ilyen listát találsz itt a cipők fülecske mögött, a meska eladott termékei között vagy a facebook fényképei között. A vágyott darab linkjét a milim.fashion@gmail.com címre küld el, a Ti mért talpméretetekkel és megbeszéljük a részleteket (anyag használat, van e még abból, pontos méret, határidő, speciális kérések, speciális tulajdonságok).

Vállalási határidő: kb 3 hét! SOS eset mindenhol előfordul, adott helyzet függő!

Fizetés:
Előleget nem szoktam kérni a megrendeléskor. A rendelést felveszem, és a pontosításokat tartalmazó levelezés alatt meg is írom, hogy várhatóan mikor tudom teljesíteni. Amikor a kért cipő, cipők készítésével végeztem, akkor levelet írok és fotót küldök az elkészült termékről. Fotót csak akkor nem mellékelek, ha az már többször elkészült darab és csak a méret különbözik. Ebben a levélben kerül megírásra a számlaszámom amire várom az utalást. Postázni csak a már megérkezett vételár + postaköltség után postázok mindig ajánlottan, elsőbbséggel az érvényes postai díjszabásnak megfelelően! Postai költség kb 385- 485 Ft több családi cipő esetén előfordul, hogy 650 Ft.

Személyes átvételre és készpénzes fizetésre is van mód, ezt kérlek jelezd már a megrendelésnél!
Átvétel Budapesten két helyen a XIII. kerületben a Duna Pláza környékén, vagy a VIII. kerületben a Corvin Irodákban lehetséges előre egyeztetett időpontban. Alkalmanként Pomázon is átvehetőek a cipők, erről érdeklődj előre!

Mérethiba:

Főként a felnőtt cipőknél előfordul, hogy a méret nagyobb lesz, lehet ez egy egyszerű méretvételi hiba vagy a szélesebb láb miatt nagyobb cipő hordása miatt következik be. Ez a méretbeli hiba gyorsabban korrigálható mintha a cipő kicsi lenne és teljesen ujjat kellene készíteni. Kérlek légy körültekintő a méretvételnél s írd meg a cipőméreted mellé a centiméterben mért méretet is!

A gyerekek lába gyorsan nő, a korábbi évek tapasztalatai alapján nagyjából tudom mekkora babára mekkora cipő kell, de egyéni eltérések adódhatnak!

Válogass kedvedre, s kérdezz nyugodtan!

Cili

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails