2010. február 7., vasárnap

táska

Aki arra számított, hogy nálam valami érdekeset talál a táskában, az nagyot tévedett. :) Remélem Jandó nem számítottál extrára :)
A kicsi táskák híve vagyok, azaz egy picit legyen nagyobb mint a zsebem és legyen rajta cipzár.

Mivel korábbi életemben (Lili előtt) folyamatosan autóval szaladgáltam, azaz dolgoztam a városban és az országban. Az autó volt az én nagy táskám. Itt tartottam a kéztörlésre szánt nedves kendőket, a napszemüvegemet (most a táskába) egy üveg ásványvizet, egyéb újságokat, katalógusokat, jegyzet tömböket, összecsukható bevásárló rekeszt, szatyrot, tankönyveket és füzetet, néha váltó cipőt. Nálam tehát a mi van az autódban többet mutatna :) (férjem a mi van a motorodbanra szavazott 4 éve, és állítólag az is kering a neten)

Ma Lili táskájába pakolom az én szükséges holmim ami a pénztárca, a forgalmi és a kulcsok. Ebben a táskába tényleg csak Lili dolgai kerülnek bele, de pelenkát, popsikrémet, alátét és törlőkendőt biztos mindneki látott már. Ami még a menetfelszerelésbe frissen bele szokott kerülni egy adag játék mostmár szigorúan Lidércke által készített szatyorba, egy alma hámozva és szeletelve, babapiskóta vagy keksz, egy kis sajt és inni való Lilinek. Ezen kajalista csak decembertől él, mert előtte csak a teát vittük. Akkor azonban sokkolt, hogy egy kiadós uzsonna után indulva gyermekem egyszerűen nem akarta abbahagyni a nyüszítést más étele iránt és rendesen megnehezített egy fontos megbeszélést. Bekerült hát minden, legyen béke ha megyünk valahova. Mivel rendszerint ketten indulunk olyat viszek amit az autóban hátranyújtva maga is el tud rágcsálni.



Jöjjön, hát a táskám, amit kora ősszel használtam ujtoljár. Nyárias darab, azóta a polcon ül és tűri, hogy ki be vegyem belőle a három legfontosabbat:
- pénztárca iratokkal
- forgalmi
- slusszkulcs
- telefon: idestova 2 éve, hogy újra saját telefonom van. Akkor az volt a kérésem, hogy a legegyszerűbb modell legyen, mert úgy is leejtem tönkre megy. A táskába legtöbbször nem fért be hiába apró :), zsebben tartotam vagy egy nagy adag irat tetejére tettem, innen viszont rendszeresen leestek a mobilok és valami mindig megadta rajtuk magát. Most Lili teszteli ezt a példányt amin lóg egy kis olimpiai kabala, és egy szamár csupaszon.
- határidőnapló, szigorúan kicsi, ja, még 2009es, annyi dőpontot kellett megjegyeznem ami simán megy, a születésnapokat fejből tudom, a névnapokat otthon olvasom le. De lassan azért 2010 re be kell szereznem egyet :) bízok a szerencsémben is.
- névjegyek: most jöttem rá, hogy nem találom a névjegykártya tartóm, annál fontosabb nem volt sose a telefonon kívül.
- toll, a kedvenc Jordi tollom és egy másik, de ezekből több volt velem általában, ha véltelen kölcsön kellett volna adnom.
- papírzsepi, elég kicsi :)
- gyógyszer, szinte sose fáj semmim, de ki tudja éppen a társaságban kinek van rá szüksége. Jellemzően a férjemnek cipelem
- hajgumi, mindig hosszú hajam volt, amit időnkét kiengedve viselek. Nehezen bírom az össze vissza szálló hajszálakat, zavarnak és ha reggel kibontottan indulok el, biztos, hogy egy óra múlva már összekötöm.
- dm kupon

Neki kellene állnom végre egy táskának, terv már van és nem lesz túl nagy, ami az enyém és Lili költözik bele nem én az övébe :)

Akiket táskaborításra szeretnék hívni:
lidércke
aledi
kdatta

Hárman három féle táskát készítenek, kicsiknek nagyoknak, kiváncsi vagyok ők mibe pakolnak.

3 megjegyzés:

Ledorka írta...

Ó, köszi. :) Összeszedem magam, és borítok. :D

Aledi írta...

Én is köszönöm a felkérést. Nálam a fényképezéssel van a gond (nem szeretek fotózni), de természetesen mutatom én is : )

BCili írta...

Köszönöm, hogy elfogadtátok!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails