2011. május 13., péntek

Nelli

nevet adtam a babának, ami Lilinek készült a kisfiam érkezésére.
Mikor beszélgettünk arról, hogy lesz egy testvére szóba került, hogy majd, akkor ő hoz neki valami ajándékot. Lili bezzeg mindent számon tart! Nincs olyan, hogy valamiről megfeledkezünk amit ígértünk. Télapó, születésnap, húsvét, tesó ... mindig vár valamit. 

Arra gondoltam, ha már beköltözik egy baba, mi lenne, ha jönne még egy? A most kedvelt babákat mások vették neki, így szerettem volna valami különlegeset.

Tavaly majd' egy éve költözött be hozzánk Fruzsi, akit Rilla küldött egy csere-bere tárgya kapcsán. Ekkor szerettem bele az addig csak képeken látott waldorf babákba. De még nem állt össze ettől a kép. Az év elején megláttam egy bébit, Enikőt, majd Cinkát aki viszont megfogott, s innen jött az elhatározás én is szeretnék egyet csinálni. Ha Krisznél nem látom, hogy bele mer kezdeni egy ilyen munkába biztos nem merek nekivágni. Megtaláltam Alkotó mami blogját aki szépen összeszedte egy csokorra, hogy merre érdemes szabásminta után keresgélni. Ki is választottam Sarah babamintáját és pikk-pakk megvettem. Megvettem online az alapanyag csomagot és amint kinyitottam és megéreztem a gyapjú illatát nem tudtam ellenállni és nekikezdtem a szabásnak és még este a varrásnak is. Másnap, harmadnap már a baba formálódott a kezembe. Szerencsére az anyag éppen annyi volt amennyi kellett, pedig az én babám keze és lába gombos és nem a testre varrt, ráadásul 5-6 centivel hosszabb is.
a szabásminta popirésze nem tetszik,
ezt biztos másképpen csinálnám legközelebb
Jött a szeme, szája. Itt elővettem Fruzsit is és meglestem Rilla technikáját. A haj is nagyon tetszett Fruzsin, de szerettem volna, ha hosszabb a haja. Horgoltam sapit, körbe egyenként belefűztem a hajat, majd hogy kétfelé is lehessen copfiba osztani a hajat középvonalat is készítettem. Nem gondolná hirtelen senki, hogy mennyi időt tudnak ezek a részletek kitenni. 

 A másik ami sokáig tartott a ruhák elkészítése. Nelli persze addig bebugyolálva várt a szerkénybe míg puci volt. Nem tudtam volna máshogy eltenni, annyira babaszerű lett a maga 45-46 centijével. Végül a rucik is elkészültek. Lett először egy pelus amit tépőzárral lehet rögzíteni, majd egy body-t alakítottam át ami még Lilié volt. A hossza teljesen jó volt, csak kicsit hosszú az újja és szélesebb a mellkasrésze. Lenyisszantottam hát az ujjakat, majd szűkítettem a felső részt és így varrtam vissza újra az ujját. Mivel alul felül gyárilag patentos könnyű feladni a babára. Egy másik, jóval kisebb átalakítást igényelt a kis rékli. Ilyet már nem is láttam babákra adni. Ez még az enyém volt. Kicsit félve is nyúltam hozzá éppen ezért, hiszen több mint 30 éves, de tényleg pici alakítást kapott. Az ujját 1 centivel rövidebbre vágtam újra elszegtem és egy fakrasfog díszítést varrtam rá.
a csíkos Lilié, a fehér az enyém volt :)
A zokni szintén eredeti babazokniból készült, a ruha viszont Lili ruhájának anyagából, hogy egyformában lehessenek a nadrággal együtt. Gondolkodtam még kardigán kötésén meg cipő varrásán, de most nyár jön, talán nem fog fázni a baba és ráérek vele ősszel.
Mivel nálunk most a babák gondozása, etetése, öltöztetése és altatása a legfőbb feladat ezért készítettem paplat és párnát. 

Bevallom mikor elkészült a baba alig bírtam, hogy ne mutassam meg Lilinek, de nem lehet, s eddig kibírtam, titokban van még előtte :) De már nagyon kíváncsi vagyok a hatásra!

Még éppen egy hét van a kiírásig és persze a játékig!


12 megjegyzés:

bolyet írta...

Jaj Ciliiiiiiiiiii,engem most fel kell locsolni!:-))áááááááá nagyon szép baba, csoda ügyesen "összehoztad".Kendőkötés, babavarrás...mi jön még..nagyon kíváncsian várom!
Hm....a csodás babavásás...:-))

Aledi írta...

Jaj nekem! Hát ez csodaszép, egyszerűen tökéletes! Nem tudok betelni vele, szuper ügyes vagy!

Grety Gergaly írta...

Nagyon szép baba!:)

Ledorka írta...

Cili, el vagyok ájulva... (Vizet, ide is! :D) Álomszép! Le a kalappal előtted, nem találok szavakat. :)))

orsolya vanessza kiss írta...

Én is csak ámulok és bámulok...

Eszméletlen gyönyörű!! Minden egyes porcikája.. és ami sugárzik belőle..

Jajj, de szeretnék.. csak úgy magunknak.. egyszer én is.. egy ilyen babát varrni....

De én bizony nem értek hozzá ! :)

Á.L.O.M.SZ.É.P


:)

orsolya vanessza kiss írta...

A lényeget meg csak kifelejtettem:


SOK BOLDOGSÁGOT A KISFIADHOZ!! :)

( én nem is tudtam róla :( )

orsolya vanessza kiss írta...

Eldöntöttem, hogy annyira akarok varrni egyet én is !!! :)

Melyik szabásminta az a felsoroltak közül??

BCili írta...

Ó lányok, látjátok mennyi segítségem volt, így nem nehéz. Hogy mi jön ez után? :) hát magam se merek belegondolni, de ez egy olyan terápiás babavárós-babavarrás volt ami nagyon kellett.
Vanessza csak biztatni tudlak, a 16"os Starbright Baby minta és a 40 centis babacsomi épp elég hozzá.

Zsóka írta...

Cili, ez valami eszméletlen szép!!! Ennyire még sosem fogott meg baba! :)

Könnyű szülést kívánok Neked!!

Strugamano írta...

Azt is elhinném, hogy egész életedben babákat készítettél! Hihetetlen profi munka! Az eredmény pedig elképesztő! Most már bírd ki egy kicsit az átadását, aztán babázhattok együtt Lilivel. Biztosan nagy lesz a boldogság! Majd ha eljön az ideje, azért számolj be a reakcióiról!

Unknown írta...

Csak most volt időm megnézni, de már nagyon kíváncsi voltam :)
Igazán szép lett! A pofikája, a haja....... csuda ügyi vagy!!

BCili írta...

Köszönöm szépen! Jó példák voltak előttem ezért sikerült így ez a baba :) Természetesen majd beszámolok a fogadtatásról is!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails