2011. május 2., hétfő

Fa árnyékában pihenni, azaz a fa-l-védő

Biztos más is így van vele mint én, hogy eltervezem, megrajzolom aztán a skicc csak vár vár a sorsára, hogy egyszer majd megvalósuljon.

Nagyon rég szerettem volna egy falvédőt varrni Lilinek. Születtek tervek a fejembe, majd rajzoltam, végül azzal, hogy költöztünk nagyon is aktuális lett a fal dekorálása. A tervben szerepelt még falmatrica ragasztása a falra, de nem vagyok biztos benne, hogy bírja a festék, hogy majd le is szedjük alkalomadtán. Aztán volt még a tervben egy zászlógirland, ami mostanában nagyon felkapott lett. Ezen a neve szerepelne, de ezt még hozzá lehet tenni. Ja és az ágytakaró ami szintén meg van rajzolva, ki van számolva az anyagszükséglet, meg van véve a közbélése, kértem szakértői segítséget is, csak varrni kéne. Minden csak idő kérdése ugye? :)

Szóval a falvédőbe végre felhasználtam a meglévő filckészletem felét! Még anyukámtól kaptam a valódi gyapjúfilceket, amiből szinte teljesen kijött az egész falvédő, de mivel a zöldből elég sok és elég sokfélét gondoltam egy 25 centis darabot még vásároltam hozzá. Mérete 180 centi hosszú, a fa pedig egy picit több mint 1 méter. Sose dolgoztam még ekkora darabon, meg is lepődtem a súlyán és, hogy mennyire nem könnyű kezelni. A filcrétegeket ahogy egymásra varrtam úgy lett egyre jobb és jobb tartása az egésznek, amin persze a letűzések is segítettek még. A falra rögzítést pici felvarrt fülekkel és szegekkel oldottam meg, mivel ezt amiatt, h nem téglalap alakú az egész nehéz lett volna máshogy.

Nekünk tetszik az eredmény, ráadásul kaptam érte egy helyes kis gyöngyvirág csokort. Egy projekt pipálva, és lassan ideje a másik kuckócska csinosításának is :)

6 megjegyzés:

patonaifabian írta...

Nagyon ügyes vagy. Persze ezt eddig is tudtuk...s a jó a gyapjúfilcben (nem tudom gondoltál-e rá), hogy ha akarod akkor tépőzárral ellátott apró alkatrészeket is tudsz hozzá gyártani:)

Ledorka írta...

Nemes egyszerűséggel: állati jó! :D

Julcsi írta...

Emelem kalapom:)))) Telitalálat!

Aledi írta...

Nagyon szép! Szuper ügyes vagy :)

BCili írta...

Reni, ezen én is gondolkodtam, csak tartok tőle, hogy akkor azért kibolyhosodik a filc. De valószínű kipróbálom, majd :)

Lidércke, Julcsi és Aledi: köszönöm!

BorsheCraft írta...

Igen, igen, más is így van vele, sokminden várja a sorsát : )) Itt is jó : ) Nagyon jó a te Lilidnek : ))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails