2010. január 5., kedd

Masni

Itt van hát, nem halogatom tobább, hiszen hónapok óta feküdt szegény 2D-sen egy papíron is. Végül december 26-án este megszületett Masni.

Nagyon megtetszettek a kézzel készült babák, aztán a kézzel készült mini babák. Példa rengeteg volt előttem, de ami igazán hatott rám az Quinti VichyJulcsi apró babájaPhiri Alice-a, az öltöztetős babák és még sorolhatnám. Azért múltak a hónapok, nem lett mégse belőle semmi.
Aztán kaptam egy lila filcet, ... akkor azt mondtam tündér lesz belőle. Szárnya még se lett, tündéri így is, nekem.




Pici maroknyi baba, 29 centis vékonyka lányzó, összesen 30 grammot nyom ruhával együtt! Viszont annyál több a ruhája! Az első a lila báli ruha volt, amihez dukál a lila balettcipő, s hogy ne fázzon ebben a nagy hidegben kell a kabát is hozzá. Persze jön majd a nyár, kell majd egy pipacsosmező nyáriruha, piros papuccsal és - a sok szarvas aggancsa között megmaradt filcdarabokból összeállított - piros filcvirággal. De Anyunál a turkálásban leltem egy sárga kis kacsát, nem volt mit tenni lett neki vidám zöld nardágja ami a ruhához is illik, meg a bézstophoz is. A kacsa kézben nem vihető jött a táska, ha már táska akkor a hozzá illő cipő is legyen zöld ... és így teltek a napok és lett Masninak egyre több ruhája, amihez mostmár kéne egy bőrönd is! Van barna filcem varrni kellene egy bőröndöt :) De ha folyatatom a kiegészítők varrását és készítését sose lesz kész, sose mutatom meg. Mert vannak lila gyöngyeim is amiből nyakláncot akartam neki, meg ...

Egyébként Masni nagyon szófogadó lány, nem kell kérlelni, hogy rakjon maga után rendet, bár a bőrönd nagyon hiányzik neki :) Mosolygós és vidám, szereti ha a haját fújja a szél és a bőrét finoman megmelíti a napocska. Igazán mégis a divat ami érdekli. Még ha a mezőn sétálgat is kacsájával akkor is csinos akar lenni.

Bár Lili kezébe nagyon jól illik Masni lába vagy dereka, lássuk be ez még nem neki való. Se öltöztetni se vetkőztetni nem tudja, a kacsa tuti szájába kötne ki egy pillantás alatt. Mégis olyan jó rá varrni, előhozza belőlem a gyerekkori emlékeket mikor a barbikra vagy a kedvenc babámra varrtam. Derecskén a nagymamánál  szomszéd gyerek régi zokniból készítettek a babáiknak harisnyát és maradékokból mindenféle mást. Most én is valami hasonlót csinálok.

De vajon mennyi ruha kell egy öltöztetős babának?

9 megjegyzés:

Julcsi írta...

Sok:))))) És csak varrjad, mert nagyon jól csinálod! És hogy én lehettem az egyik ihletadó... hát, csuda jól esik:))
Egy szakmai titkot elárulsz? Honnan van az a világoszöld csíkos anyag?

BCili írta...

Nem titok, Meseboltos. Volt ez a csíkos már neszesszer belső is, a színe banánzöld és fehér csíkos.

toritextil írta...

óóó, ez nagyon tetszik nekem :) (én is egy babán dolgozom, de háát... van még javítani rajta :) ) a hajpántos fotó.... naggyon tuti :)

Jandó írta...

Nagyon tetszik. Szép és kedves. És a ruhái. Igazán jó lett minden.

Fércművek írta...

Én a kabátjáért vagyok oda :)

krisz írta...

Valóban tündéri.És a ruhái...nagyon kis elegáns hölgyike!

krisz írta...

Végig olvastam amit irtál hozzá.A bőrönd engem is nagyon foglakoztat.Kiváncsi vagyok hogy azóta te mire jutottál ez ügyben.Én még nem találtam ki semmi használhatót,de áprilisig van még időm.

Ledorka írta...

Le vagyok nyűgözve. :) Nem csak a cipőcskék mesések, a baba is maga a csoda! :) Sajna, az én lánykám is kicsi még egy ilyenhez....

boGár krea írta...

Tényleg tündér ez a baba szárnyak nélkül is. Ennyi apróságot megvarrni... Minden elismerésem! Gyönyörű! Gratulálok!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails