2010. január 4., hétfő

cipő/láb méret

Nehéz helyzetben vagyok ami a  cipők számozását illeti. Ahány gyártó és ország annyi féle számozás és méret. Ez eddig csak a saját cipővásárlásomnál volt nehéz dolgom, és pici lábam zárt ki sok-sok olcsó helyről, de most, hogy a cipővarrásba kezdtem talán még nehezebb a dolgom. Nincs egységes méretezés.

Találtam egy nagyon jó táblázatot mely tartalmazza centiben, inchben, angol, amerikai, japán és francia (ez áll hozzánk a legközelebb) számozással a méreteket. Persze az olasz vagy brazil gyártók ezektől is eltérnek, nem is beszélve arról, ha a cipő kicsit keskenyebb orral végződik teljesen torz méretek jönnek ki.

Az első meglepetés az első rendelt babacipőnél ért. Panna 3 nappal fiatalabb mint Lili, mégis 1 centivel már nagyobb volt a lába 7 hónaposan, azaz 10+1 cm. Most azonban belekezdtem átfogóbb felmérésbe ami alapján kiderült, hogy a fiúk lába már most 1-3 éves kor között is jóval nagyobb mint a lányoké.

A gyerekek adatai:
Nóri: 3,5 éves - 26os láb
Zsombor: 3 éves - 26os láb
Dávid: 23 hónapos - 25ös láb
Peti: 20 hónapos - 24es láb - 16 centi
Janka: 19 hónapos - 20as láb
Zsolti: 17 hónapos - 22es láb
Lili: 12 hónapos - 18as láb - 12 centi

Remélem, hogy a lista bővülni fog :)
Hamarosan már valami mást mutatok, de valahogy mindig jön hozzá egy új apró ötlet amit meg kell valósítanom.

1 megjegyzés:

Jandó írta...

Jankának 12 hónaposan kb. 11 cm volt a lába, és 17-es a cipőmérete. Csak hát ekkorát nem lehetett kapni. :)Most 18 hónaposan 14 cm, és a 20-as cipő még kicsit nagy rá. Amúgy a fiúk-lányok lábméretén én is meglepődöm mindig. Már az újszülötteknél is nagyon más. Unokatesóm (aki fiú) meg oviban hordta az iskolás cipőimet. Így utólag nem is csodálkozom, mert most 46-os a lába.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails