2010. január 5., kedd

google chrome - blogspot - meskaavatar

Ez még mindig nem az, ami vár a bemutatásra, de ezt a kis technikai kitérőt talán érdemes elolvasni.

Férjem szakmai átalma, hogy 3 böngésző van nálunk a gépen. Persze ebből mindig a legújabb, legjobb (vélemények eltérhetnek attól függően ki mire használja) ami használunk, jelenleg a google Chrome 3.0.

Az InetnetExplorer a FireFox-al, míg a FireFox a Chrommal lett leváltva amikor már megfelelően működött. De mindegyiknek van hibája, és ezzel lehet együtt élni, vagy nem. A Chrome-ot nagyon egyszerű használni, kisebb a felső toolbar ami egy netbookon nagyon nem mindegy, könnyű a kezelése és nagyon gyors! Ráadásul nem kell google-t nyitnom a kereséshez, csak egyszerűen beírnom a keresendő szavakat.

Viszont az elmúlt 2 hétben 2x is kifogott rajtam.
Meskán avatart cseréltem, de egyszerűen két napig küzdöttem vele. Kiürítettem a cookie-kat, mindenhonnan, már töröltem az előzményeket is végül, de a kép csak a régi maradt. Kiléptem, beléptem, sehogy sem akart megváltozni. Átmentem az IE-be, ott a sikerült feltöltés után az újat látnom. Hurrá, nagy volt az örömöm, végre mehetek vissza a Chrome-ba. A meglepetés ott ért, mert ott újra a régi képet láttam. Ide-oda kattintottam, az egyiken az új, a másikon a régivel voltam. Milyen vicces, gondoltam, meg is mutattam mit sikerült összehoznom, de egy gyors és egyszerű SHIFT+F5 billentyű kombinációval (kiürít egy memória tárat) meg is oldotta Krisztián az én szépeséges játékomat.

A másik amit nem tud kezelni és teljesen érthetetlen a blogspot elrendezése. Egyszerűen nem lehet benne a boxokat mozgatni, míg másban csodásan működik. Pedig a google-reader, a google-chrome és a blogspot egy társaság. Remélem hamar megoldódnak ezek a problémák.

Közben gyorsan hozzáadtam az oldalhoz egy bejelentkező gombot, mert Kinga jelezte, h nem tudott csatlakozni. Nincs a rendszeres olvasók modul amin a bejelentekzés is van. Ennek oka, hogy 10 alatt van az olvasók száma, de lehet, hogy azért mert nem volt gomb? Persze, én arra gondolok inkább, h azért mert el vagyok rejtőzve. :)
Fel se tűnt a hiánya, mert olvastam sokakat readeren keresztül úgy, h nem voltam rendszeres olvasó. Aztán jött sok-sok játék és rendszeres olvasó gyűjtés és léptem. Bejelentkeztem mindenhova, a readeren keresztül. Ha nem is nyerek a játékon az se olyan nagy baj, már nyertem egy-két olvasót :) Köszönöm.

5 megjegyzés:

Julcsi írta...

Én be tudtam hozzád lépni enélkül is:)
A technikai infót köszönjük!

H. Mária írta...

Tetszenek a munkáid. Jöhetek még? :D

kinga írta...

Közben én is megtaláltam a fölső sávban, de az valahogy egyből nem jut eszembe :))
Szerintem hamarosan gyűlnek majd az olvasóid, mondom, én is csak most találtalak meg, de nagyon örültem :)

Jandó írta...

Nekem nem volt gond eddig sem a rendszeres olvasás beállítása, a bejelentkezés eddig sem, pedig nem néztem én sem a fölső sávot. Be lehet állítani e nélkül is. Most látom a rendszeres olvasást, de direkt más, mint általában máshol? És annak örülök, hogy én lehettem az első rendszeres olvasód. :) De már nem az egyetlen. Mostmár biztos egyre többen találnak majd rá.

BCili írta...

Köszi a visszajezlést! :D
Bárki jöhet, ha érdekel mi történik nálunk, mert mindig van valami, mert Lili növekszik és napról napra új dolgokkal lep meg. Meglepem én is őt, de ő néha csak elsöpri maga elől az aktuális varrományt :) Aztán készülünk egy nagy utazásra is ... erről majd később.

A bejelentkezés más, mint ahogy írtam is, de ki fogom tenni majd a rendszeres olvasók modult, csak egy játékon gondolokodom. Talán az x. kap valamit?!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails