2009. szeptember 30., szerda

Etyek vagy ne etyek?

Egyik kedvenc fesztiválom. Na meg végre mentünk, mentünk erről szólt a hétvége. Szombaton Normafa, vasárnap az etyeki Kezes-lábos fesztivál. Végre, vagy nem végre Lili is kevesebbet alszik ami nagyon jó egy-egy ilyen kiruccanásra, de kevésbé jó ha valamit csinálni is szeretnék otthon.
Elindultunk nem túl korán, véletlen, de nagyon jó döntéssel az alcsútdobozi parkolónak vettük az irányt. A másik parkolóba mindig rengetegen vannak, korábban sokat kellett várni csak a bejutásra. Ami nekünk nem lenne gond, de gyerekkel nem szívesen. Egyébként a dugóban való üldügélést nehezen viselem, szakmai ártalom :) Innen busz vitt be a faluba.
Ó, mikor még az első évekbe be is hajthattunk a faluba autóval, de más is volt. Most hömpölygő tömeg, ugyan azok az árusok mint tavaly, vagy tavalyelőtt, az árak pedig az egekben. Mégis annyira szeretem ezt a szüreti fesztivált, hogy nem tudta letörni semmi a kedvem. Kóstoltunk sajtot, kemencés lángost és mustot is, amiből hoztunk is haza. A bor most kimaradt, pedig egy kis finom fehérbor hmmm, lecsúszott volna.
Az idő nagyon kegyes volt és Lili is, aki kicsit aludt is a babakocsiban. Aztán mint szinte minden kisgyerekes, dél után nem sokkal elindultunk hazafelé. A buszon minden üléspárra jutott egy apróság. De más lett az élet gyerekkel.
Lili nagyon élvezte a gyerektársaságot, ha egy vékony hangocskát meghallott már kereste is a gazdáját. Néhány év múlva majd bekapcsolódhat ő is a sok sok gyerekprogramba, addig marad nekünk a kóstolgatás és a nézelődés.

Az árak:
pakoló 800 Ft, de ebben 1 fő buszjegy is van
buszjegy: 700 Ft, csak busszal lehet bemenni, vagy jó nagy gyaloglással
borkostoló: 2-300 Ft/dl de volt 800 Ft-ért is
tökpompos: 6-700 Ft
kürtös kalács: 1000-1200 Ft
rétes: 360-400 Ft

Előzőnap a Norfafánál az árak elfogadhatóak voltak, pedig az egy szem réteses van, mégis 200 Ftért kínálta a körbetekert gyümölcsöst.

2009. szeptember 22., kedd

kötés

A hétvégén előkörül a kötésem. Ides tova 13 éve kezdtem el egy pulóvert, ami a fonalak túl gyors fogyásával, mellénnyé terveződött át. Hát ez a félkész mellény jó sokat várt arra hogy befejezzem. Mivel még mindig tetszik, és szépek a színei, ráadásul szép vékony tűvel apró szemekkel kötöttem nekiláttam befejezni.
Itt kicsit meg is állt a tudomány. A kötőtűt meg tudtam fogni, a sima meg a fordított is ment, igaz rögtön elfelejtettem, hogy éppen fordított sort kéne kötnöm. :)
Azátn a nyakrésznél végsort kellett volna kötni, meg fogyasztani.... itt már gondolkodtam. De végül az eleje elkészült. Már csak a hátából hiányzik az a 10 centi. Mostmár nem várok vele évekig. De jó lenne találni hozzá illő barna és bordó fonalat, mert szép lenne egy nagy gardós nyakrész.

8

Ebben a hónapban a 8 körül forog egy pár dolog, méghozzá ezek.
Nyolc kővecske van a gyűrűmben, ami évről évre szeptemberenként gyarapszik. De nem is ez a lényeges, a lényeg, hogy 8 éve együtt és ez a 3. házassái évfordulónk! Egyszer kiszámoltam, hogy ahhoz, hogy körbeérjen a sor 35 kerülhet bele. Ha megérném ezt a kort biztos kérhetek új gyűrűt :) Remek ékszerészünk ismét szép és gyors munkát végzett!
Aztán Lili baba 8 hónapos lett. Hurrá, Hurrá, éljen, éljen!Lilire még minig nem készült méretes cipő :(, na de elkészült egy szuper mászónadrág! Az anyagból pedig pont annyi maradt, hogy legyen hozzá illő polár cipellő is!

Lesz még további nyolc, de azt később árulom el!

2009. szeptember 15., kedd

pesto

Krisztiánnak jár a dícséret ezért a finom pestóért!
Két marék frissen szedett bazsalikomhoz 1 marék fenyőmag, 1 deci olivaolaj, 1 csipet só és 1 marék parmezán. Ezt összedarálta, de nem nagyon, hogy ne törjön össze teljesen a levél és már kész is. A hűtőben 1 hétig eláll...na. Finom.


2009. szeptember 14., hétfő

új neszeszerek

Hiába vert le minket lábunkról a betegség, s volt mindenféle programunk, jövés-menés, csak elkészületek az új neszeszerek. Bár már nem terveztem többet mikor az utolsó bálnás elkészül, mégis lettek újjak és lettek még új gondolatok amik majd később létrejönnek.
Az első ami készült egy cica gombolyaggal:majd elkészült egy lányprofil bele voltam szerelmesebve 2 hétig amig néztem az asztalon félkészen.

A harmadik egy kalitka madarakkal,


a negyedik a lepkés, mely az anyukám által réges-rég az emlékkönyvembe írt idézetet juttatja eszembe, mely szerint: "a lány legyen finom mint a lehelet, színes eleven mint a pillangó és törékeny mint a hajnal" az idézet mellé sok sok pillangót rajzolt anyu. Szeretem ezt a lapot.


S végül az utolsó ami most készül egy kutyus csücsül pórázzal a nyakán. Egy JORDI tollamon volt egy kedvelt minta kutyát sétáltató lány, kárókockás pulóverben. Ezzel a tollal írtam megannyi ZH-t. A kutya, kutyák mert a tollon két tacskó volt, helyett most egy foxi lett kifehérítve, foltok nélkül. Nemrég megjelet egy hasonló minta fércművek egyik táskáján is, rögtön a toll jutott eszembe. Hasonlóság van mindhárom dolog között, de mégis egyediek. Remélem nem pont az előbbiek jut eszébe másnak róla.

Mindegyik neszi hozzá illő belsőt kapott.

ősz

Közeleg az ősz. Néha már kardigán is rámkerül, meg persze Lilire, meg cipő is rá ... kerülne, ha kész lenne. így marad a kapott cipő, szégyen szemre még nem készült el Lili őszi cipője. Készült másoknak, meg elvitték a nyáron készült kis filccipőket. Készült kitűző muffinos, aranyos, kedves, képes, olyan amilyen igazán nekem való.
Közben örlődöm a cipők és a neszeszerek között. Új, magasabb szárú, meg bent is viselhető nem bolyhozódó cipőket szeretnék készítenem, de még van 1 az 5 neszeszer közül ami nem készült el. 5, hát lett volna több is, mert a fejemben még "számtlan szebbnél szebb gondolat"... cipőről, csizmáról, neszeszerről, karácsonyról.
De íme ami elkészült cipő
és kitűzők


2009. szeptember 13., vasárnap

brandelem

Lesz. Persze, hogy mikor lesz az még kérdés, de egyszercsak lesz rajtuk egy ici-pici jezés, hogy kezem alól kerültek ki. Mert történt, hogy vásárolni mentünk egy teljesen átlagos boltba, nem papírboltba, nem kreatívboltba, nem méteráruba, csak egyszerűen tejért és kenyérért, amikoris elémugrott a polcról az a vasalható fólia amit néhány nappal azelőtt kinéztem. Fércművek a MESKÁN leírt a módszert amivel egyszerű kis logót lehet aplikálni bármely varrományra. A logót kinyomtatom egy speciális fóliára, azt felvasalom eg szalagra és már kész is. Szóval lesz. (Már egy hete a polcon ül bontatlanul, úgyhogy ki kell várni mikor lesz :) )

2009. szeptember 2., szerda

brandelem vagy nem brandelem?

Tetszenek a brand címkék a saját készítésű tárgyakon. Persze csak ha diszkrét és nem minden áron látható, ha akarom látom, ha nem nem típusúak. Szerettem volna meg szeretnék én is. Viszont magammal ütöközök hogy most brandeljem és na hurrá ez is "márkás" termék, vagy pont az egyedisége a kézzelkészülsége maradjon meg. Akié lesz az úgyis tudja honnan jött, ki alkotása, hiszen nem egy hideg hipermarket polcáról veszi le.
Rágódom még rajta egy kicsit.

nekem

Eddig minden emi készült másé lett. Először Lilié, hiszen cipőkkel kezdődött minden, aztán hol ezé, hol azé. Volt ami nagyon tetszett és teljesen enyémnek éreztem, de aztán valahogy mégis kikerült a kezem közül, a szépségét nem tudtam volna elrontani a használattal.
Készült azonban egy karkötő, itt már a golyók választásánál is magamra gondoltam. Kell ez is néha :) Olyan szép karkötőket láttam, ami nemezgolyókból, meg horgolt golyókból készült, hogy nekem is kellett egy. A mások által készített nagyon tetszett, csak kicsit drágállottam. Merthogy készen kapható a nemezgolyó és a horgolt golyó is kb. 80 Forintos áron, kell belőle egy karkötőhöz 8-9 db, - amennyiben csak ebből állna mint nálam- és kaptam mennyiség kedvezményt, gondolom a nagyobb vásárlók nagyobb kedvezményt kapnak. Így hát csak vágyakoztam eddig a látott karkötőkre. Hiába néhány dolgot én is meg tudok csinálni. Más kérdés az üvegfülbevaló meg a szabadkézi tűzés, meg még az igazi gyöngy fűzés. Van amihez a türelmem, van amihez a kitartásom és van amihez a képességem hiányzik.
A másik amikor kinéztem egy babás webáruházban egy szivárványszín nemezgolyós karkötőt és áprilisban jelzik, hogy csak karácsonykor lesz. Kicsit soká, addigra lehet, hogy már nem is tetszik.
Hát cirka 20 perc alatt kiszöszöltem, kavartam a színeket melyik mellé melyiket. Hát igy lett saját készítésű karkötőm és nem vásárolt. Egyszer lesz saját készítésű neszeszerem, és kellene egy táska is, anyag már van hozzá, csak az ihlet másokon kalandozik, még. De most csodaszép neszeszerek készülnek, egyik szebb lesz mint a másik. Azt hiszem megvárom mig elkészül pár darab, és szépen egybe lesznek.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails