2009. szeptember 30., szerda

Etyek vagy ne etyek?

Egyik kedvenc fesztiválom. Na meg végre mentünk, mentünk erről szólt a hétvége. Szombaton Normafa, vasárnap az etyeki Kezes-lábos fesztivál. Végre, vagy nem végre Lili is kevesebbet alszik ami nagyon jó egy-egy ilyen kiruccanásra, de kevésbé jó ha valamit csinálni is szeretnék otthon.
Elindultunk nem túl korán, véletlen, de nagyon jó döntéssel az alcsútdobozi parkolónak vettük az irányt. A másik parkolóba mindig rengetegen vannak, korábban sokat kellett várni csak a bejutásra. Ami nekünk nem lenne gond, de gyerekkel nem szívesen. Egyébként a dugóban való üldügélést nehezen viselem, szakmai ártalom :) Innen busz vitt be a faluba.
Ó, mikor még az első évekbe be is hajthattunk a faluba autóval, de más is volt. Most hömpölygő tömeg, ugyan azok az árusok mint tavaly, vagy tavalyelőtt, az árak pedig az egekben. Mégis annyira szeretem ezt a szüreti fesztivált, hogy nem tudta letörni semmi a kedvem. Kóstoltunk sajtot, kemencés lángost és mustot is, amiből hoztunk is haza. A bor most kimaradt, pedig egy kis finom fehérbor hmmm, lecsúszott volna.
Az idő nagyon kegyes volt és Lili is, aki kicsit aludt is a babakocsiban. Aztán mint szinte minden kisgyerekes, dél után nem sokkal elindultunk hazafelé. A buszon minden üléspárra jutott egy apróság. De más lett az élet gyerekkel.
Lili nagyon élvezte a gyerektársaságot, ha egy vékony hangocskát meghallott már kereste is a gazdáját. Néhány év múlva majd bekapcsolódhat ő is a sok sok gyerekprogramba, addig marad nekünk a kóstolgatás és a nézelődés.

Az árak:
pakoló 800 Ft, de ebben 1 fő buszjegy is van
buszjegy: 700 Ft, csak busszal lehet bemenni, vagy jó nagy gyaloglással
borkostoló: 2-300 Ft/dl de volt 800 Ft-ért is
tökpompos: 6-700 Ft
kürtös kalács: 1000-1200 Ft
rétes: 360-400 Ft

Előzőnap a Norfafánál az árak elfogadhatóak voltak, pedig az egy szem réteses van, mégis 200 Ftért kínálta a körbetekert gyümölcsöst.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails