2010. január 31., vasárnap

hó - cipő

Ezen a héten egy igazán fiús cipőt szerettem volna készíteni. Így született meg sárkány és a vele megvívó Szent György. A kis filc képekkel próbáltam egyszerűbbé tenni, hogy melyik cipő melyik lábra való.
Nekem nagyon tetszik, de kíváncsi lennék a fiús anyukák véleményére. Kérlek írjátok meg! Hamarosan feltöltöm és megvásárolható lesz. Ez éppen 22 es méret azaz 14 centis lábra készült, de lesz folytatás ha tetszik másnak is.


Lilinek is kellett új cipő. Felállva egyre többet megy így a lába kicsit megnőtt, s kényelmesebb a 13 centis méret. Virágot, vagyis virág szerű díszt korábban Panna kord cipőjére készítettem (Meska) polárból. Ez a dísz most filcből és egy kedvelt gombból újra elkészült.



Készült hozzá hajpánt is amit hugom pénteki szalagavatójára a cipővel együtt fel is avattunk.



Hó persze nálunk is esik, rendületlenül. A hatalmas hóbuckák lassan embernagyságúak lesznek a kerten kívül és belül is. A hóvirág amire a hét elején napokig vártam, hogy végre kibontsa szirmait a fagyban és egy szép fotó keretében megmutassam, most méllyen kb 40 centi hó alatt, lehet hogy végleg eltűnt erre az évre :( Sebaj majd a téltemető sárga szirmocskái felvidítanak.

Kellene is egy kis vidám virág mert néha eléggé el tudok keskenyedni apróságokon. Szerencsére a héten sikerült hamar felvidulnom, mikor csatlakoztam a horgo-bloghoz és nagyon jó csapatban elkezdtem először horgolni. Sikerélmény nagyon! Szombaton ugyan már a nagy hóban, de gyorsan elszaladtam a kis kézimunkaboltba és vettem új, nagyobb méretű 3-as horgolótűt. Kész termék még nem látható, de Annás nagyikockája akkora örömöt okoz, hogy már 20x20 centi horgolt négyzettel rendelkezem. :)

2010. január 27., szerda

Miből lesz a cserebogár?

A tükör kapcsán jutott eszembe, hogy korábban folyamatosan néztem a "Miből lesz a cserebogár?" című BBC sorozatot.
Nagyon tetszett, ahogy 2000 óta folyamatosan figyelemmel kísérték, tetszelték a gyerekeket évről évre milyen váloztásokon mentek keresztül, milyen készségek alakultak ki bennük, hogyan oldották meg a feladatokat. A családokban történt változások, elválás, betegség, költözés, munkahelyelvesztés miként hat egy-egy gyerekre, hogy lesz valaki magabiztos vagy félénk vagy teljesen más habitusú ikerpár. Ebben a sorozatban készítettek egy tetszet mely szerint a gyerekek magunkat csak 2-3 éves korukban ismerik fel a tükörben. Az orrukra vagy a homlokukra piros pöttyöt festettek majd amennyiben a tükör előtt állva azt saját homlokukról törölték le, úgy ítélték meg, hogy felismeri magát.
Ez egy röpke teszt, érdemes kipróbálni és várni a sorozat következő részét, főleg ha vannak kedvenc szereplők.
Most szívesen látnám, hogy a gyerekekkel mi történt akkor mikor még csak 1 évesek voltak.

békakirály

Bár megannyi olyan terv van amit már régen szeretnék megvalósítani, pl táskát varrni (igen mégis neki fogok állni, köszönöm hozzá a bíztatást) azért mindig van valami új ami eltérít egy kicsit.

Lili bele van szerelmesedve a tükörbe. Képes hosszú-hosszú perceket eltölteni előtte, illeg-billeg, dumál és nyalogatja. Kapott ezért szülinapra saját készítésű tükröt barna filc keretben világos szirmokkal, amit anyukám és hugom készített. Amikor megkaptuk anyu már mondta is, hogy  mit csinálna máshogy, mi nem sikerült és rávett készítsek tükört (is).




Ezért készült a békakirályfi tükör. Az alapja egy erős műanyag lap, ami nem hajlik könnyen, de elég rugalmas ahhoz hogy el se törjön. Hátulra egy kis zseb került amibe kisfésű, csatt befér.
Nagyon hasonlót vettem tavaly, mármint a belső lap, az autóba. Lili hátul utazott és hogy lássam míg vezetek, és lássom ő is engem a hátsó fejtámlára került ez a tükör. Nem is kellett sok hozzá, amint Lili bekerült az autóba már leste is a tükröt, hogy lásson, hiába voltam vele szemben :)

Feltettem a Meskára próbának, mert szeretnék még tükröt készíteni különböző formában, ha van rá igény. Szerintetek milyen?

(Képen azért nem Lili van mert éppen a finom délutáni pihijét töltötte, helyette a kevésbé ugri-bugri a fényképezést hagyó babája állt modelt.)

2010. január 26., kedd

ikrek

Beindult megint az apró cipők gyártása. Elkeserít, ha valami esetleg nem leli meg új otthonát. Nálam annyira kevés a hely bármit is raktározni, ezért eddig az esetek 80%ban akkor készítettem új dolgot ha valakire gondoltam.
Egyre több gyerek lesz akire gondolhatok, sógornő ugyanis ikreket vár, egy kisfiút és egy kislányt, tehát nekiállhatok gyártani, ha más nem max megkapják ők a cipőket :)
Miután ezt az ideológiát megalkottam el is készült a talpig nyusziszörös cipőcske fiú verziója, a talpig maciszőrös.








A fehér cipőcske megrendelésre készült, szóval 1-2 nap és elhagy, a barna meg keresi a gazdáját.

A fiú cipőkkel készülök már egy ideje fejben. Eddig nem álltak rá a fiús barátnők, de talán lassan mégis megkérnek, hogy a csemete részére készüljön egy cipő.



2010. január 24., vasárnap

ünneplés



Megünnepeltük, háromszor is az első születésnapot, az egyik mamával, a keresztmamával, majd a másik mamával. Szóval volt ideje Lilinek megszoktni a torta és a gyertya látványát, nekünk meg 5 napon keresztül folyamatosan tortát enni :). Ő összesen egy falatot volt hajlandó megkóstolni az anyukám által készített meggyes-csokis tortából, a többiből egyet sem.  (ez nem a tipikus hiperédes csokitorta, hanem könnyű habos csokikrém és meggy, hasznoló a fekete-erdő torta krémjéhez)

A gyertya és a díszítés viszont elvarázsolta, ezeket mindig levette.

2010. január 23., szombat

Panna napra panna cipő.
Egy csodaszép anyagból készült - az anyagban azonban voltak nagyobb minták, amit majdnem teljesen sikerült elkerülni, egyedül a cipők bal oldalán van egy pici belőle. A talpra a felső részen is megjelenő csigavonal került. Olyan mint egy festmény.






Isten éltessen kicsilány! Lili már elfújta az első gyertyáját, most Te jössz! :)

2010. január 22., péntek

ici-pici cipi mici pici tapijára

Nem lehetett kihagyni a szójátékot, de hogy a talpát, lábát hogy tudnám csak "i" vel leírni az nem jutott eszembe.

Hétfőn a kicsi szatyrunk társaságában megérkezett Mici talprajza és hozzá egy kis anyag. Hihetetlen, hogy milyen pindurka lába van, olyan édes :)

Két nagy hibám van mikor varrok.
Az első, hogy mindig sikerül olyan pici nyílást hagynom csak a ki-be forgatáshoz, hogy utána szenvedek.
A másik is elég örök dolog, beleszeretek a varrományba. A szerelmet csak egy másik új szerelem gyógyíthatja meg, úgyhogy varrok tovább :) Persze most is így történt minden, kicsi nyílás és a szerelem.
Szerintem jogos a szerelem, a barna nagyon anyag szép, a szalag rajta is szép, a rózsaszínnel meg aztán ... Hiába megszállott barnavadászként a csoki és a macibarnák elbűvölnek.
A szalag éppen erre az összeállításra várt :)



Remélem, hogy tetszik. A pánt gumis lett, de hogy könnyebb legyen felvenni a gumis részt patenttal rögzíteném a cipő oldalához.




Ehhez már csak egy hajpánt vagy csatt, kellene és igazán csini lenne a csajszi. Nem hiszem, hogy mondanom kell, hogy lehet hozzá illő csattot kapni. Jó annak akinek már annyi haja van, hogy van mibe tenni.

A talpa kapott bőrpöttyöket milim jellel :) így oldottam meg a régi kérdésem, hogy hogyan legyen a termékemen logo.

A másik cipő egy kék tulipános,



bőr talppal



amiben nálam már ott lapul



A szerelem pedig folytatódik, mert kaptam piros-fehér csíkos anyagot is, és van hozzá illő szalagom :)

2010. január 21., csütörtök

Amikor Lili elindult

akkor éppen a kezében volt Lidérckétől származó szatyrocskája. Az első önálló lépéshez is természetesen kell egy kis tatyó amibe a fontos dolgokat bele lehet pakolni és el lehet vinni magunkkal. Kell bele egy baba, einnivaló és egy könyv is. Ezt mind tartalmazza az egy éves lány táskája :)




Dorka, nagyon köszönjük, bevallom nem is gondoltam, hogy ekkora sikert fog nála aratni. A cseretárgyak pedig már 90 % os állapotban! holnapra kész és képek is lesznek.

2010. január 20., szerda

Ez a nap más mint a többi, ezt Te is jól tudod!

Meghatározó két pillanat az életben amikor örök hűséget fogadtam a férjemnek és mikor megszületett lányunk. Éppen egy évvel ezelőtt, hajnalban érkezett meg Lili, hihetetlen bolgodságot és rengeteg mosolyt hozva az életünkbe. Elképesztőbb, hogy ma már el is fújhatja majd az első gyertyáját, nagyon gyorsan elrepült az első év!



Boldog születésnapot Lili, Zsófi és Hanna akik egy napon születtek és persze mindenkinek sok boldogsátot aki ma ünnepel!
Nem kérdés, hogy mi készül ma itt, hát torta!

(de jó hogy beütemeztem a megjelenést hajnal 5:40 re és nem jelent meg, valamit elszúrtam :( )

2010. január 18., hétfő

Bepöttyöződve

Szerencsére nem a bárányhimlő támadott meg minket, csak elárasztottak a pöttyös anyagok. Nem is vettem észre egészen addig míg a szomszéd kisfiúnak nem akartam cipőt varrni. A pöttyös csöppet sem fiús, úgyhogy neki kell állnom fiús anyagot keresni, vagy legalább egyszínű, de fiúsat.

Kaptam viszont egy nagyon jó bőrkabát aljat. Egy hosszú bőrkabátot levágtak és most ezt hasznosítom újra, cipőtalpnak. Nagy szerencse, hogy megkaptam tőlük, mert iszonyatos ára van a bőrnek, textilbőrből meg félek nem lenne tartós a talp. Eddig csak vékony kesztyűbőrt varrtam úgyhogy kicsit tartottam tőle, hogy a vastagabbat nem fogja vinni a gép. Viszi, és szép is lett. Fekete cipőtalpat egy darabig tudok tenni a kis vagy nagy cipőkre. Ráadásul nem csúszik se a parkettán se a járólapon a szőrösebbik fele és nem is annyira szőrös, hogy beleragadjon minden.

Ezek készültek a hétvégén. A fekete-fehér pöttyös fekete talppal, a festménybe illő, amelyik olyan akár egy Klimt kép szürke bőr talppal, míg az első kis kék saját színű talppal készült. Persze a méretek is eltérőek, 14, 13 és 11 centi, azaz 1,5; 1 és kb fél éves gyerekekre valók. A fekete irtó jól néz ki, csak én meg irtó béna vagyok és nem sikerül a feketét szépen fotóznom. Valahogy olyan mintha kopott szürke lenne :(



Lecseréltem a bejelentkezőt, a hagyományosra. Köszönöm,  mind a tizenöt, tizenhatotoknak akik eddig rendszeres olvasónak jelentekztek!

2010. január 15., péntek

Kaptam

egy díjat Lidérckétől. Nagyon köszönöm.



Mivel nem írtam még semmi féle bemutatkozót, - MESKA interjúmon még gondolkodom, mert előttem annyi meg annyi sokkal népszerűbb alkotó van aki még nem tette meg, de a felkérést már vagy három hónapja megkaptam - bármit írhatnék ami nem nem arról szól hogy varrogatok.

1. Nagyon szeretek utazni, legyen az autó, motor, hajó, repülő. Ugyan az utóbbi egy évben kicsit kevesebbszer indultunk el, de attól még nagyon lelkesen nekivágtam Lilivel kettesben Prágának.
2. 'A' és 'B' kategóriás jogosítványom is van. Bár motorom sose volt, mindig utas voltam, az autóban viszont mindig én vagyok a soför. Eddig kb 400000 kilómétert vezettem.
3. Szeretek repülni. Először a 20. születésnapomon volt lehetőségem vitorlázó repülőgéppel menni, majd 1 év múlva vettem egy siklóernyőt és le is vizsgáztam. Hihetetlen jó dolog hallani a szél susugását, szabadnak lenni, a madarakkal reülni és fentről már perspetívából látni a világot. Az ejtőernyő nem az én világom, de egyszer ki kellett próbálni.
4. Ennek ellenére tériszonyos vagyok az épületeken.
5. Szeretek ismerkedni, beszélgetni.
6. Lelkes típus vagyok, ha valami tetszik kinyilvánítom.
7. Mosolygós vagyok és Lili is az :)

Azok akiknek továbbadnám a díjjat már korábban írtak magukról, van ki többször is, adom hát mindenkinek aki olvas és akit olvasok.

Olvasok sokakat, így hát jelentekztem néhány játékra,
Évihez a Magyar motívumok megörzésére és
KicsiKatónak és


Hajnócának boldog blogszületésnapot kívánok!

2010. január 13., szerda

visszatekintés - keresztelő



Novemberben volt Lili keresztelője, melyhez a Burda gyerekdivat ősszel megjelent számában találtam szabásmintát. Persze cipő és kissapka is kellett. Ez a cipő volt az elődje a talpigszőrős kiscipőnek :)





A kis ruha olyan helyes, hogy nyáron meg kell ismételni!

2010. január 12., kedd

neszesszer

Megannyi cipő után, egy kicsit más készült a napokban.
Belevágtam az anyagokba, és egy ilyen szerintem csodaszép, saját gyártású bojttal ellátott neszesszer került ki a kezem alól. Megy a MESKÁra hamarosan, bár nagyon kedves mert a korábban Évitől vett gombostű párnámmal nagyon jól szóértenek :)


2010. január 11., hétfő

Anya-lánya

Elkészült az első cipőpáros! Valószínű gyerekkori emlékek miatt, hihetetlenül szeretem az anya-lánya kollekciókat. Anyuval egyforma fehér nyári ruhánk volt, pici, akkori designnak megfelelő tevés-pálmafás hímzéssel. Nem tudom hányszor hordhattuk együtt és nem rémlik róla fénykép se, de mégis tisztán él a fejemben.






Nem teljesen az én anyagom ez, a mintáját tekintve, de a két cipő együtt (egyszerűen nem sikerült ma jó képet készítenem a kettőről együtt, majd pótlom) és külön szép.  Nagyon kényelmes is ráadásul, úgyhogy készülni fog még felnőtt méretű cipő, és remélem nem lesz soká. A terv, hogy nagyobb cipőt készítek, és a minta már június óta ücsörgött a fejemben. Ez a virágos anyag, meg november óta kiszabva várt rám :( valahogy semmi nem motivált az összevarrásában. Most azonban nagyon szeretnék egy sajátot! S ha még messzebbre vágyom egyszer lesz egy teljes cipő generáció is talán, anyu - én, mint anyu és lány - Lili. De ha ezt is tovább gondolom még a mamának is kellene, haj de jó lenne, neki is.

2010. január 10., vasárnap

szőrös

olyan pici és olyan puha ... Ahogy elkészült le se tudom venni róla se a kezem se a szemem. Eredetileg kisnyulacskát szerettem volna belőle formálni hugom régi mamuszának mintájára . Egy cipő lett volna aminek van nyuszi füle, szeme, talpán répa. A répa meg is van, de nem került rá. Egyszerűen olyan finom így, hogy nem tudtam rávarrni. Olyan mint egy nyuszi láb :) már csak a nyuszifül hiányzik hozzá.



Kívül-belül ilyen szőrös, csak a belső talpa kapott rózsaszín bélést és persze az oldalára került egy kis fáradt rózsaszín szalag. Ez a szőr olyan finom, de nem kellemes varrni, mert minden csupa pihe lesz míg a szélek el nincsenek dolgozva.

Készült eddig belőle már cipő Lilinek a keresztelőre, meg sapka prém, és jó ideje kiszabtam egy kardigánt is, amit végre tegnap meg is varrtam. Csak a gombok hiányoznak rá, de már megrendeletem.

2010. január 8., péntek

nyeremény van és lesz

Az a helyzet, hogy szeretek a blogokon játszani, és néha nyerni. Ahol csak látok valami nekem tetszőt benevezek rá, legyen az hazai vagy külföldi oldal. Szeretek nyerni és ajándékozni. Ajándékozni úgy, hogy az meglepetés legyen, nem csak maga az ajándék, hanem az hogy kap valaki. Kapni egy kis apróságot, legyen akár az egy MELBA kocka, vagy akár egy színes gomb ...vagy cipő, :)
Így lett, hogy az első rendszeres olvasómnak ajándékot készítettem. Nem ismerem de szerettem volna, hogy az ajándék hasznos is legyen. Aki ellátogat Dórihoz, láthatja, hogy van egy pici lánya, Janka ... szóval egyértelmű volt, hogy az ajándék mi lesz. Cipő, Janka méretében, azaz 14,5 centi belső talphosszal. A többi maradt meglepetés a kézhez vételig.
*

A cipő a mai napon megérkezett hozzájuk, nagyon izgultam egész nap miatta. Legnagyobb örömömre a méret jó lett és a szín elnyerte tetszésüket!

Mivel annyi helyen beneveztem potyázni, szégyelném, ha nem lenne itt is játék, hamarosan.


*  a cipő szerepelni fog a MESKA boltom kínálatában, mert ezt a méretet még nem készítettem eddig.


2010. január 7., csütörtök

Suzhou-i teáskanna +



poháralátét szett, mely összesen 6 darabból áll, filcből és maradék anyagokból és a hozzá illő teák.

2010. január 6., szerda

 

Lilinek egyáltalán nem volt kedve ma szánkózni, pedig alig vártuk, hogy végre ismét hó legyen és a már karfával felszerelt szánkót kipróbálhassuk. Persze szomszédolni és reggel még pizsamában a játékos dobozban olvasgatni sokkal jobb mulatság.

2010. január 5., kedd

Masni

Itt van hát, nem halogatom tobább, hiszen hónapok óta feküdt szegény 2D-sen egy papíron is. Végül december 26-án este megszületett Masni.

Nagyon megtetszettek a kézzel készült babák, aztán a kézzel készült mini babák. Példa rengeteg volt előttem, de ami igazán hatott rám az Quinti VichyJulcsi apró babájaPhiri Alice-a, az öltöztetős babák és még sorolhatnám. Azért múltak a hónapok, nem lett mégse belőle semmi.
Aztán kaptam egy lila filcet, ... akkor azt mondtam tündér lesz belőle. Szárnya még se lett, tündéri így is, nekem.




Pici maroknyi baba, 29 centis vékonyka lányzó, összesen 30 grammot nyom ruhával együtt! Viszont annyál több a ruhája! Az első a lila báli ruha volt, amihez dukál a lila balettcipő, s hogy ne fázzon ebben a nagy hidegben kell a kabát is hozzá. Persze jön majd a nyár, kell majd egy pipacsosmező nyáriruha, piros papuccsal és - a sok szarvas aggancsa között megmaradt filcdarabokból összeállított - piros filcvirággal. De Anyunál a turkálásban leltem egy sárga kis kacsát, nem volt mit tenni lett neki vidám zöld nardágja ami a ruhához is illik, meg a bézstophoz is. A kacsa kézben nem vihető jött a táska, ha már táska akkor a hozzá illő cipő is legyen zöld ... és így teltek a napok és lett Masninak egyre több ruhája, amihez mostmár kéne egy bőrönd is! Van barna filcem varrni kellene egy bőröndöt :) De ha folyatatom a kiegészítők varrását és készítését sose lesz kész, sose mutatom meg. Mert vannak lila gyöngyeim is amiből nyakláncot akartam neki, meg ...

Egyébként Masni nagyon szófogadó lány, nem kell kérlelni, hogy rakjon maga után rendet, bár a bőrönd nagyon hiányzik neki :) Mosolygós és vidám, szereti ha a haját fújja a szél és a bőrét finoman megmelíti a napocska. Igazán mégis a divat ami érdekli. Még ha a mezőn sétálgat is kacsájával akkor is csinos akar lenni.

Bár Lili kezébe nagyon jól illik Masni lába vagy dereka, lássuk be ez még nem neki való. Se öltöztetni se vetkőztetni nem tudja, a kacsa tuti szájába kötne ki egy pillantás alatt. Mégis olyan jó rá varrni, előhozza belőlem a gyerekkori emlékeket mikor a barbikra vagy a kedvenc babámra varrtam. Derecskén a nagymamánál  szomszéd gyerek régi zokniból készítettek a babáiknak harisnyát és maradékokból mindenféle mást. Most én is valami hasonlót csinálok.

De vajon mennyi ruha kell egy öltöztetős babának?

google chrome - blogspot - meskaavatar

Ez még mindig nem az, ami vár a bemutatásra, de ezt a kis technikai kitérőt talán érdemes elolvasni.

Férjem szakmai átalma, hogy 3 böngésző van nálunk a gépen. Persze ebből mindig a legújabb, legjobb (vélemények eltérhetnek attól függően ki mire használja) ami használunk, jelenleg a google Chrome 3.0.

Az InetnetExplorer a FireFox-al, míg a FireFox a Chrommal lett leváltva amikor már megfelelően működött. De mindegyiknek van hibája, és ezzel lehet együtt élni, vagy nem. A Chrome-ot nagyon egyszerű használni, kisebb a felső toolbar ami egy netbookon nagyon nem mindegy, könnyű a kezelése és nagyon gyors! Ráadásul nem kell google-t nyitnom a kereséshez, csak egyszerűen beírnom a keresendő szavakat.

Viszont az elmúlt 2 hétben 2x is kifogott rajtam.
Meskán avatart cseréltem, de egyszerűen két napig küzdöttem vele. Kiürítettem a cookie-kat, mindenhonnan, már töröltem az előzményeket is végül, de a kép csak a régi maradt. Kiléptem, beléptem, sehogy sem akart megváltozni. Átmentem az IE-be, ott a sikerült feltöltés után az újat látnom. Hurrá, nagy volt az örömöm, végre mehetek vissza a Chrome-ba. A meglepetés ott ért, mert ott újra a régi képet láttam. Ide-oda kattintottam, az egyiken az új, a másikon a régivel voltam. Milyen vicces, gondoltam, meg is mutattam mit sikerült összehoznom, de egy gyors és egyszerű SHIFT+F5 billentyű kombinációval (kiürít egy memória tárat) meg is oldotta Krisztián az én szépeséges játékomat.

A másik amit nem tud kezelni és teljesen érthetetlen a blogspot elrendezése. Egyszerűen nem lehet benne a boxokat mozgatni, míg másban csodásan működik. Pedig a google-reader, a google-chrome és a blogspot egy társaság. Remélem hamar megoldódnak ezek a problémák.

Közben gyorsan hozzáadtam az oldalhoz egy bejelentkező gombot, mert Kinga jelezte, h nem tudott csatlakozni. Nincs a rendszeres olvasók modul amin a bejelentekzés is van. Ennek oka, hogy 10 alatt van az olvasók száma, de lehet, hogy azért mert nem volt gomb? Persze, én arra gondolok inkább, h azért mert el vagyok rejtőzve. :)
Fel se tűnt a hiánya, mert olvastam sokakat readeren keresztül úgy, h nem voltam rendszeres olvasó. Aztán jött sok-sok játék és rendszeres olvasó gyűjtés és léptem. Bejelentkeztem mindenhova, a readeren keresztül. Ha nem is nyerek a játékon az se olyan nagy baj, már nyertem egy-két olvasót :) Köszönöm.

2010. január 4., hétfő

cipő/láb méret

Nehéz helyzetben vagyok ami a  cipők számozását illeti. Ahány gyártó és ország annyi féle számozás és méret. Ez eddig csak a saját cipővásárlásomnál volt nehéz dolgom, és pici lábam zárt ki sok-sok olcsó helyről, de most, hogy a cipővarrásba kezdtem talán még nehezebb a dolgom. Nincs egységes méretezés.

Találtam egy nagyon jó táblázatot mely tartalmazza centiben, inchben, angol, amerikai, japán és francia (ez áll hozzánk a legközelebb) számozással a méreteket. Persze az olasz vagy brazil gyártók ezektől is eltérnek, nem is beszélve arról, ha a cipő kicsit keskenyebb orral végződik teljesen torz méretek jönnek ki.

Az első meglepetés az első rendelt babacipőnél ért. Panna 3 nappal fiatalabb mint Lili, mégis 1 centivel már nagyobb volt a lába 7 hónaposan, azaz 10+1 cm. Most azonban belekezdtem átfogóbb felmérésbe ami alapján kiderült, hogy a fiúk lába már most 1-3 éves kor között is jóval nagyobb mint a lányoké.

A gyerekek adatai:
Nóri: 3,5 éves - 26os láb
Zsombor: 3 éves - 26os láb
Dávid: 23 hónapos - 25ös láb
Peti: 20 hónapos - 24es láb - 16 centi
Janka: 19 hónapos - 20as láb
Zsolti: 17 hónapos - 22es láb
Lili: 12 hónapos - 18as láb - 12 centi

Remélem, hogy a lista bővülni fog :)
Hamarosan már valami mást mutatok, de valahogy mindig jön hozzá egy új apró ötlet amit meg kell valósítanom.

2010. január 3., vasárnap

2 nap 2 cipő

Egy nagyon jó új évi kívánságot olvastam egy kedvelt helyről, mely "Boldog és cipőkben gazdag új évet kíván!". Ennél jobbat nem is lehetne kívánni, és igyekszem teljesíteni is. Még csak a 2. nap, de már két új cipő van Lili cipőtárában.
Egy nekem új fajta cipőt, amolyan puhatalpú-félét varrtam próbának, a színei nem éppen lányosak, de nem is teljesen fiúsak, egyszóval uniszex. 

Van még rajta javítani való, de ez az első, s mostmár tudom mit kell másként. Lassan jöhet az ismerős és szomszéd gyerekek lábainak felcipőzése :)

2010. január 1., péntek


új év, új cipő

Mi mással is kezdhetném az új évet :)

Elmúlt az éjfél, végetért a tüzijáték, elkezdődött egy új év, a régi még vissza-visszaköszön ...

Október óta kicsit viseltes lett a kord kiscipő és kicsit kicsi is. Hiába a mászás mindenen át és a növekvés megtette a hatását. Ilyen lett a cipő 3 hónap aktív, mindennapi hordás és többszöri mosás után. Ami jó, hogy egybe van még, azaz jól meg varrtam, pedig néha rakoncátlankodik a varrógép szálfeszítése.






A lábacska növekedésével nagyobb cipő készült és próbaként egy most nem bőr, hanem egy velúr hatású textil talpat kapott. Az eddigi egy napi teszt alapján nem csúszik és végre belevágtam ebbe a szép meggypiros anyagba. A talp duplán bélelt, megszokott közepes felvasalható flíz mellé varrtam még egy igazán vastagot, így az összesen  4 réteg anyagon nem jön át a hideg még az előszoba hűvös kövén állva sem. Mert a legnagyobb aggodalmam amikor Lili elindul, hogy az előszobába kilessen az ajtón.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails