2010. április 27., kedd

nyári takaró

Elkészült, mutatom az első horgolásom.

Húsvétra ugyan készült Lilinek egy kis szütyű, hiszen az apró nyuszikat nem vihettük a locsolóknak csak úgy kézben, még elszöktek volna az apró kezéből. Szóval ez az első s az eddigi legnagyobb horgolmányom.

Azért hogylétre jöhetett, köszönetet kell mondanom Jandónak, mert ha ő és az általa látrehozott horgo-blog nincs lehet sose kezdek bele. Annásnak is köszönöm a remek leírást, mert ez volt a második lökés. A sokaid meg, hogy mindenki tettrekész volt!

A horgoláshoz tartozó további részleteket hamarosan megírom a horgo-blogra, hogy ott is legyen olvasni való. A többi rész meg marad itt, de csak röviden.

Szóval kész. Lili birtokba vehette volna már, de sokkal izgalmasabb volt addig míg nemkészült el teljesen és még volt benne horgolótű. De majd lesz bővel alkalma használni nyáron, egy szép hosszú nyáron,mikor  csak egy vékony lepel is elég takarónak.
A mérete végül 82x82 lett, az eredeti elképezelést módosítani kellett, mert a család állandóan beleszólt :), hogy hamar ki fogja nőni. Így is, de legalább megcsináltam és nagyon szerettem csinálni mert kikapcsolt teljesen!

6 megjegyzés:

bolyet írta...

Gyönyörű lett a takarótok és látom a kis tündérke is el van ragadtatva!Olyan szépek a színei!Nagyon ügyi vagy és az tényleg klassz, hogy bármikor lehet készíteni még ha egy időre félre is teszed aztán újra elő!Engem is nagyon " ki tud simítani" a horgolás!

hekka írta...

Nagyon szép lett! Minden elismerésem a kitartásodhoz, türelmedhez, óriási munka!

Ledorka írta...

Hű, de szép! :) Szerintem ez ugyanaz a fonal, amiből Karina horgolta Mici sapkáját. Gyönyörű. :)

BCili írta...

Bolyet: valóban a legjobb simítási mód a horgolás :) jó sokszor kerül le meg fel, de elkészült!

Hekka: köszönöm, a közepe elég nehezen ment, de az utolsó sorok már peregtek, annyira szerettem volna már készen.

Lidércke: igen ez ugyan az a fonal mint Mici sapija. Karina meg én közös kedvence :)

Jandó írta...

Hú, tényleg gyönyörű lett, és jó nagy. Bele se gondolok, mennyi munka lehetett. Kalap le előtted. :) Lili nagyon cuki rajta, biztos szeretni fogja majd.

Aledi írta...

Nagyon szép lett, igazán büszke lehetsz rá. Én csak irigykedem, nem tudom mikor lesz türelmem hozzá.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails