2010. április 5., hétfő

húsvét

Mi is készülhetett nálunk húsvétra?
Vasárnap délután a finoman kifőzött házi sonkánk bebugyolálódott egy kis tésztába és hipp-hopp beugrott a sütőbe. Immáron nyolcadik éve, hogy húsvétkor cipóba sült csülök vár vasárnap este. Újdonság, hogy most kettőt kerekedett ki egy magunknak és egy anyóséknak. Hm, finom, de azt hiszem mindenki teli a sonkával, a tojással, retekkel, újhagymával és tojással (ha valaki mégis kedvet érez rá, hiszen van jövőre is húsvét, annak az egyszerű receptet szívesen leírom). Gyerek mellett, meg egy férj mellett csak röpke fotó készülhetett. Míg az egyik már a lilahagymát ette, ez volt Lili :), a másik kérte a fotót, "de nem legyen művészi", csak gyorsan egyet. Na olyan lett, gyors. Helyette inkább mutatom mivel várjuk a locsolókat.

Az hogy várjuk az túlzás. A szódásszifont idén megúszom, mert elfeljetődött a vásárláskor, huh :) Tojást festeni nem szeretek. Valahogy a festés macera volt mindig, sose olyan színű a reményteli fazékból kivéve ... írókázni rég írókáztam, gyöngyöt is ó mikor ragasztottam már, de a csillámpor se került elő. A reggeli bundáskenyérhez ugyan kifújhattam volna három tojást, de olyan éhes voltam, hogy éppen erre nem gondoltam. Na meg 3 tojás éppen semmi.
Előkerült viszont a filc, amiből, még mindig van bőven. Mindenki szép natúr tojásokat kap, egy kis fülpárral, szempárral és orral. Nem törik, szóval Lili frissen horgolt kis tatyójába nyugodtan beletehető. Majd ő adagolja a tojásokat :) Míg a cipó kelt, nőtt és sült 50+30+30 perceket és Lili is szépen aludt, kikanyarintottam 8 nyulacskának 2x8 kis tojás alakot, és jó hosszú fület, összevarrtam, megtöltöttem, rápöttyöltem a szemet, orrot. Ezek a tojás-nyuszikák pedig zsupsz beleugrottak a "tavasztündéri" sapihoz készült tatyóba. :)
 Gyors fotó a húsvéti látogatások előtt, csak a csokinyuszi foglalta le. 

Még egy kép, amikor szintén törhetetlen nyuszik vártuk a locsolókat, "néhány" éve. Hungarocell golyókból filccel díszítve. 

Minden lánynak annyi locsolót kívánok e napra amennyit ő szeretne, amitől úgy érzi a következő évben nem fog elhervadni. Szóval 0 és sok között bármilyen szám választható! :)

6 megjegyzés:

kinga írta...

milyen aranyos a régi kép :)
és hogy hasonlít rád lili! :O

toritextil írta...

tényleg hihetetlen, mennyire hasonlít Rád.. a mosolyotok :)
ilyen nyulakért én is mennék locsolni :D csak engem ne locsolnának.... :/ :)

Ledorka írta...

Tündériek a nyúltojásaid! :))) Ha nem felejtem el, jövőre rittyenthetek ilyeneket a fiúknak? (Jaj, amilyen lüke vagyok, úgyis elfelejtem, pedig édes, nagyon.)

Lili is aranyos, és tényleg hasonlít. A horgolt szütyőt még nem is említettem, de az is tetszik. Szép bejegyzés volt, no. :D

Karina írta...

Én is csatlakozom a felettem szólókhoz, tündéri a tatyó, azt sejtem ugyanolyan zöld catania lehet, mint Tomi szemes játék-tartója, és csuda kedvesek vagytok mindketten a fotókon. Gyerekkoromban én is 2 lófarkat viseltem többnyire :))

picinyszepsegekotthona írta...

Tündériek a nyuszik is, a lányod is nagyon! De jó, hogy te csak úgy kikanyarítasz valamit, nekem még a kigondolása is kb egy hétbe telt volna!

krisz írta...

Édesek lettek a nyuszik!Milyen jó ötlet!És a képek is nagyon édesek!Úgy látom volt kitől örökölni a kreativ vénát,ha már anyukád is ilyen rendhagyó tojásokkal fogadta a locsolókat!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails