2011. április 16., szombat

ruhatár - kabát, mellény

Ezt a kiszámíthatatlan időt mint a mostani tavasz, talán csak a tavalyi május szeszélyessége múlta felül. Emlékeztek mikor tavaly hirtelen a 25 fokról 12-14 fok lett.
akkor és most


Ottobre 2010 tavasz

Éppen ezért készült abban a furcsa időjárásban hirtelen egy széldzseki. Az anyagot ajándékba kaptam, csak fel kellett jól használni. A méretet 86 osra vettem akkor, de jól tettem, mert akkor picit hosszú volt az ujja amit a tépőzárakkal jól lehetett kezelni, most pedig tökéletes a méret.

Szerettem volna még szép szövetkabátot is varrni a tavaszra, de a 20 fok olyan hirtelen jött, hogy végül elmaradt. Persze a héten jól jött volna, de ... Na helyette készült egy mellényke. Jó dolog ez is, egy kardigán vagy csak egy póló fölé.

kardigán vagy póló fölé, picit látszik a pöttyös bélése is

Ottobre 2010/1

A mellény alapanyaga rugalmas fáradt rózsaszín jersey, barnás-bordós bélése flanel, amin apró rózsaszínes pöttyök vannak . Lehetne ki be fordítható, de sajnos nem találtam megfelelő cipzárt ehhez, így marad csak az egyik oldal használatban. Azért a cipzárnál ég megkívánnak a varrásom több precízséget, de majd a következő jobb lesz, remélem.
Egyébként a jó minőségű alapanyag beszerzése itthon rendkívül nehéz. Jó puplint, vásznat lehet találni, na de rugalmas poló anyagot már csak elvétve, passzét meg csak olyat ami egy használat után kinyúlik. Ez a rózsaszín is egy olasz megmaradt tekercsből való.

Jóval könnyebb lesz nyári ruhának megfelelő anyagot találnunk és végre megjelent a Ottobre nyári száma. Tavaly tavasztól télig járattam az újságot, azaz 4 lapszám érkezett + 2 női. Mindből készült már valami még a nőiből is, de a tavaszi és nyári gyerekszám viszi a pálmát. Most alig vártam, hogy megjelenjen. Bár így hogy csak egy lapszámot rendeltem nem költségesebb az újság, de hát a varrás szerelem ... ráadásul azért ők sem tudnak mindig, minden lapszámra teljesen újat kitalálni.

Egyébként nagyon jó érzés, hogy a lányzól sokszor talpig általam varrt ruhában járkál.

6 megjegyzés:

krisz írta...

Szépek lettek!Tetszik a pöttyös bélése a mellénynek,kár hogy nem találtál hozzá cipzárat.Nagyon helyes bennük a lány!Én is úgy szeretem nézegetni őket abban amit én varrtam.Nálunk a nagy már értékelni is tudja.Jobban örül mint a bolti holminak.És ez olyan érzés.

Tündérlátta írta...

Csodaszép ruhatára van ennek a lyánykának!

BCili írta...

krisz, hát igen én is sajnáltam, de csak felnőtt méretben volt még a nagykerben is :( a pöttyös anyag is csak úgy kapott, s végre felhasználtam. Lesz még belőle máson is.
Szerencsére Lili ugyan látszani nem látszik, hogy különösebben meghatná, hogy én varrtam neki, de tudja. Már előre félek attól, hogy egyszer csak kijelenti neki ez nem kell, hanem ebből-abból a boltból kér ruhát.

Tündérlátta: köszi, szép lassan alakul.

bolyet írta...

Csoda ügyes vagy!!!Én is annyira szerettem kiskoromban ha az Anyukám készített ruhát nekem, vagy átalakított.Amit kinőttem nadrágot és nagyon szerettem mindből "bridzseszgatya" lett, úgy szerettem őket.Na meg a pörgős szoknyákat!

Hú hát nem tudom, de talán az a még egy sor ráfért volna a sapira!:-((
Lili nagyon stílusos és hidd el nem fogja megunni, majd inkább ha nagyobb lesz hozza a "cifra" ötleteket, ilyen denevérujj olyan fodor stb.:-)

Ledorka írta...

Nagyon csinos a kisasszony! :))

BCili írta...

Timi ne aggódj, pont jó a sapi, csak általában Lili veszi maga fel, s az úgy sikerül ahogy :)
Majd jövőre horgolunk rá még egy sort, remélem még ősszel is jó lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails