2011. április 2., szombat

ajándékok

Van az úgy, hogy a bálba megyünk és nem tudjuk mit is vegyünk fel. Na meg úgy, hogy szülinapi buliba és az nem tiszta mit is vigyünk az ünnepeltnek. Otthonról azt hoztam útravalónak, hogy saját készítésű ajándékkal lepjek meg mindenkit.

Mivel olyan buliba voltunk hivatalosak ahol egyszerre ünnepelt az egy éves kisfiú és a négy éves kislány, két ajándékkal kellett készülni. Az első összetevő naná, hogy egy cipő az egy éves fiúcskára ez elég könnyű, na de mit kapjon a kislány?

Történt, hogy a hét elején egy - még ilyet - egy családi cipő sorozatot készítettem. Minden anyagot felhasználtam a "színéből" s éppen fordítottam volna ki a pántját amikor a sose bekövetkezett megtörtént. Az anyag egyszer csak elszakadt. Elkerekedett a szemem, mert ilyen még nem fordult elő, de jobb hogy nálam történt meg, mint a leendő tulajdonosnál. Aztán csak kerekítettem és nyitottam nagyobbra és nagyobbra a szemem pénteken a boltba, hogy nem találom a kedvelt, "mindig szokott lenni" anyagot. Mentem a következőbe ahol drágább de hátha ... hát ott se volt. Ajjaj. (Szerencsére egy nagyon pici darab éppen annyi az a 5x 15 centi megbújt még a textiles kupacomba amit hazaérve feltúrtam). De a nagy keresésben találtam egy nagyon tavaszi pillangós anyagot. Innen már meg volt az irány miből lesz az ajándék, már csak a sapka vagy táska kérdés maradt. Mivel a kislány fejméretét nem tudtam, letámadni meg mégse akartam az oviban, hogy na mutasd a fejed - mit gondolt volna az anyukája, ha este meséli a lányka, hogy a néni elkezdett méricskélni - ezért maradt a táska. Jó egy éve kaptam felkérést táskára, de visszautasítottam, nem nekem való terep. Aztán Julcsitól kaptam a sapijaim simlijébe táskamerevítőt, sokat, de még ez se, sőt az se, hogy kéne egy táska már magamnak, vitt rá a varrására. Úgy látszik ez az alkalom kellett hozzá, az este 10 óra, hogy végül igen is táska, khm nem nagyzolok, maradjon inkább szatyorka, legyen az anyagból meg a táskamerevítőből. Íme hát az első lányka szatyrom. Nagyon tetszik az anyaga!

Lili pedig be is mutatja, hogy is állna neki.


  S akkor legyen itt az állandó szereplő, a másik ajándék, a cipő is:

Szerencsére a méret tökéletes lett! Mondhatni használt a sok fiúcipő varrása mostanság és már így kor alapján, látatlanba tudom mekkora is a jó méret.

6 megjegyzés:

Tündi írta...

Szia!
Nagyon jó lett a tatyó,és a cipő is tetszik.. Csak így tovább :) Tündi

Ledorka írta...

Ügyes vagy, klasszak lettek! :)
épp ma jutottál eszembe, hogy küldtél egyszer szabásmintát nekem, meg kell keresnem, mert Mici sorra növi ki a ruháit. :)

zazálea írta...

juj, de édes a kislány!
meg a táska is, de komolyan..

együtt pedig...!

Kiki írta...

a modell is, a táska is nagyon tetszik.... :)

BCili írta...

Köszi lányok, szerencsére az ajándékozottaknak is tetszett!

Lidércke, ha gondolod szívesen küldök még mintákat, ha van kedved na meg időd varrni.

Ledorka írta...

Aranyos vagy, Cili, köszönöm, de ha nem találom meg, akkor is emlékszem nagyjából a formára. :) (Egyszer majdnem megvarrtam, de aztán kicsit átrajzoltam, mert ez egy betegség nálam, hogy nehogymá' szabásminta szerint... :D)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails