2010. szeptember 2., csütörtök

vásár

A hétvégén vásárban jártam, csupa kézműves holmi között nézelődhettem. Na nem a Wampon, vagy a Goubán, hanem Melaka, egy Maláj városka régi utcáján (Jonker Walk). Hoztam néhány fotót róla és ami nem maradhatott ott a pulton, ezt a teknőst.
Ha ránézek eszembe jut, hogy szeretem ezt a zöldes-kékes színt a mályvával így együtt, olyan friss, s mindig Melakára fog emlékeztetni, és arra, hogy iszonyat olcsó volt (3 rm, azaz kb 210 Ft).
Íme a többi vásárfia, a gyurma ékszerek
 a maláj-fércek
és a maláj hajljtott drót ékszerek és dísztárgyak, a pult mögött a most is dolgozó emberrel,

van még festett selyem is korábbi látogatásból
és meg is lehet itt tanulni a technikát.

Az árak tekintetében elrettentően olcsó sokminden, ráadásul minden kézi munka. Erről az eszmbe jut, hogy ki mennyire értékeli a saját munkáját, és hogy sokszor nem csak ázsiában, hanem pl a meskán is anyagárban, vagy 1-200 forintos óradíjjal számolt termékek vannak jelen. A különbség annyi, hogy itt az élet is olcsóbb, s a piac is az alacsony árat diktálja, de Magyarországon? Aki ilyen olcsón ad el az saját magát csapja be, úgyhogy ezek az árak nem követendők!

Ami viszont régi vágyam, hogy legyen újra egy varrógépem.
Na ez még nem az enyém, a szállásunkon készült a kép, ahol több varrógép és asztala is a berendezéshez tartozott. A gép viszont kiválasztásra került, és remélem hamarosan meg is lesz! Ha valaki tud nekem tapasztalati infót adni a Brother IS-30-ról szívesen fogadom, sajnos a Pfaff-ok itt iszonyat drágák, ezért arról lemondtam. Bízom benne, hogy jó társ lesz a kis japán is, és a műhelyben megindulhat a gyártás. :)

9 megjegyzés:

Monaline írta...

Szép színei vannak a teknősnek,nagyon olcsó volt.Sokkal többet érne.De nagy merészség lenne egy piacon a többi árus árait magasan túlszárnyalni,akkor nem kevesebb lenne a vásárló.

Fércművek írta...

Ez jó volt. :)) Köszi.

kinga írta...

dejó, úgy látszik mindenki megtalálja a saját maga (vagy az alkotásai) maláj verzióját :)))

bolyet írta...

Jaj de jó,hogy célegyenesben a varrógép project!:-))
Remélem hamarosan megtelik a boltocskád az édes cipikkel meg miegymás...
Kiböjtölted nagyon...meg mi is!:-))

patonaifabian írta...

Brother gépem van de korábbi, kevésbé modern, de tuti, imádom. A beszámolót meg olyan jó volt olvasni, néha irigykedem, de csak jó szándékból.

krisz írta...

Jó hir!Újra indul a műhely!A varrógépet biztosan szeretni fogod.Nekem nem Brother van,de én még csak jót hallottam róla.

hekka írta...

Nnnna! Nagyon örülök, hogy sikerül varrógéphez jutnod! :) Kíváncsian várom a cipellőket!

BCili írta...

Köszönöm. Igen nem titkolt célom volt, hogy sokan megtaláljátok a saját alkotásaitok maláj verzióját és ez a piac a kezemre adta a legtöbbet. Lehettem volna bártabb fotózás szempontjából, de talán lesz legközelebb is :) táska varrók se aggódjanak abból is van ám!

A varrógép remélem hamarosan indul, most az anyagokat válogatom, a terveket készítem, bízom benne hamarosan lesz is mit mutatnom! Köszönöm az eddigi kitartást a cipőim mellett! :)

zazálea írta...

Nekem döbbenet volt nézni az árakat, éppen erőről gondolkodtam, hogy kinek mi éri meg. Én adnám drágábbért, de annyira alacsonyak az árak a Meskán, hogy nem tehetem meg az áremelést.

A kézművesség viszont mindenhol dívik és ez remek! :o)

Te pedig varrj, azt kívánom...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails