2010. szeptember 28., kedd

játék a játékra - bye-bye bunny

Hekka játékot hirdetett! A játékban játékot nyerhetsz de cserébe be kell mutatnod egy általad készített játékot! Többen már meg is tették s mutattak régi vagy új csodákat, talán csak én maradtam adós ezzel. Hiába elsők között jelentkező versenyző sem feledkezhet meg a kiírás tartalmáról!

Több állatka és babaféle került már bemutatásra itt a blogon. Készült kötött elefánt, horgolt nyúl, varrtam Masnit, a babát több ruhával, majmot, malacot, egeret ... főleg kislányomnak.
Amit viszont most mutatnék az annyiban más, hogy nem kell hozzá ügyesség, varrógép, kötő vagy horgolótű, s bárki el tudja készíteni. Mégis érdekes a gyerekeknek.

Hónapokkal ezelőtt Vacskamati készített meghívót lányaival ahol hasonló technikát alkalmaztak a katicák szárnyainak mozgathatóságára (milton kapocs). Már akkor eszembe jutott a gyerekkori játékom ami ezen az elven működött, s tervbe vettem elkészítem én is.
Vettem kapcsokat és egy kartonpapírt, rárajzoltam a nyuszi testét külön 2-2 jó hosszú kezet és lábat, majd kivágtam őket. Megrajzoltam a pofiját, majd kilyukasztottam a testet és a végtagokat és összeerősítettem kapoccsal őket. A karokra és lábakra tettem még kisebb lukakat abba fonalat fűztem, s összekötöttem vele a két kezet úgy hogy a fonal éppen olyan hosszú legyen, hogy a nyuszi teljesen le tudja engedni a karját. A lábaknál ugyan így jártam el. Ezek után összekötöttem a kezek és lábak fonalát a húzófonallal, tettem rá felülre akasztót és már integet is a nyuszink.
Elnézést, h fekvő nyuszit tudok mutatni csak, de mindig megfeledkezem arról, h a videót nem lehet forgatni.

Nagyon egyszerű, gyors és szinte semmibe nem kerülő játék!

A készítésnél érdemes figyelni rá, hogy a karok elég hosszúak legyenek a mozgatásnál is, a kapcsok pedig elég lazák, hogy a kéz és láb a madzag elengedésekor vissza tudjon téri az eredeti állapotába.

1 megjegyzés:

hekka írta...

Köszi a jókívánságot! Annyira jópofa ez a nyuszkó! Örülök, hogy eszembe juttattad a milton kapcsot! Mikuláshoz is szuper lesz! :) Köszi, hogy jelentkeztél a játékra! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails