2011. április 28., csütörtök

genetika

Mi mással lehetne magyarázni mint a kapott kóddal, hogy egy csupán négy éves kislány már tudja, hogy a táskához hozzá illő cipőt kell viselni. :)

2011. április 22., péntek

nyulak húsvétra

Készülődünk a húsvétra, és még van idő tojást festeni vagy éppen tojást varrni mint tavaly tettem és elkészíteni az ajándékot a csemeték részére is.

Idén a csokinyulak mellett akik valahogy mindig igen gyorsan el is tűnnek tőlünk bízom benne, hogy sokáig maradó nyulak is költöznek hozzánk.

Mivel BorShekával a Wamp-látogatást szervezése közben egy kis segítséget kértem, ezért az általa készített nyulak távoli rokona jön hozzánk húsvétra. Mielőtt kiderült volna a közös program, vettem néhány pár Lilinek való és nagyobb méretű gyerekzoknit mert tetszett a mintája, gondoltam, ha véletlen nem készül a nagyokból semmi, akkor maximum belenő majd a lányka.

Végül elkészült három, nem teljesen a leírás szerinti, de felismerhetően rokonságban lévő nyuszi, egy-egy lány és fiú nyuszi és egy anyu nyuszi nekem. Mert bizony én elsőre beleszerettem már akkor ebbe a zsebre rakott kezű fazonba. Majd ott fog velem ülni a kis dolgozó sarkamba és együtt készülünk tovább a húsvétra a locsolóknak szánt tojások varrásánál.

Mindenkinek kellemes készülődést, és szép húsvéti ünnepeket kívánok egy kis pihenéssel, tojással, sonkával, locsolókkal!  

2011. április 20., szerda

Vásárlói tájékozató

Az elmúlt napokban egy kedves alkotó blogtárs azzal a gonddal küzdött, hogy egy régi termékét kimosták és az sajnos ezért elvesztette szépségét.

Mivel a cipőket használatban és kezelésben is teszteltem ezért már régóta írok hozzájuk kezelési útmutatót. Ez segíthet azoknak akik nincsenek tisztában azzal melyik anyagot hogyan kell tisztítani. Azonban van, hogy ez az útmutató elmarad, vagy éppen akkor amikor kellene nincs már meg. Ezért készítettem egy új fülecskét a blogra ami a vásárlás után is mindig elérhető, s kéznél lesz, ha mosásra kerül a sor!

Az ötlet, hogy itt a blogon is megjelenjen ez az információ persze nem saját, Rilla írta meg tavaly a blogján, hogyan is mossuk a babáit és amikor messze itthonról kellett nagyon hasznos volt! Még így is lettek közben problémák, amik szerencsésen megoldódtak és a készítő is és mi is boldogok vagyunk! Ezért megköszönök minden visszajelzést a cipőkkel, ruhadarabokkal kapcsolatban!

2011. április 19., kedd

csodás 7

Az elmúlt hét hihetetlen jól sikerült. Amilyen sok minden történt annyira jó is volt és amennyire el fáradtam egyben fel is töltődtem.

Minden azzal kezdődött, hogy egy sűrű hétfői napot csináltam az első CTG-vel és után utazással. A doki mindent rendben talált és végre a fiúcska is megfelelő helyzetben. Aztán irány nyugat és egy kis pihenés utoljára hárman együtt. Mind a hárman nagyon élveztük. Lili a nagy helyet, a gyerekbarát szállást, hogy rajzolhatott, hogy úszhatott, futkározhatott, s hogy sokat lehetett velünk. Végre nekem is megvalósult a kicsi vágyam, valószínű hogy mostanság utoljára már, de újra úszhattam ami olyan de olyan jól esett, és gyerekzsivaj nélkül ... van ennél jobb? 
Hamar eltelt a pár nap, kicsomagoltam a bőröndből, de nem tettem el, hanem összepakoltam. Lehet, hoy ez korainak tűnik, hiszen van még egy hónapunk, de inkább előbb, mint az utolsó pillanatban.

Itthon csomag várt. Megérkezett egy rendelésem és most puha bárányillat van a szerénybe ahová az alapanyagból idő közben formálódó babácskát rejtettem. Lelkesen készítem és persze majd be is számolok az eredményről.

Szombaton, a végre napos időben egy jó nagyot sétáltunk, majd vasárnap WAMP és Guoba. 

Kimenőt kaptam otthon és BorShekával előre egyeztettünk, hogy mi nyúl bátorságúak fogjunk össze és nézzük meg együtt a vásárt. Remek társaságra találtam benne, s tényleg mindent alaposan megnéztünk mindkét vásáron. Nagyon jól esett ismerősökkel találkozni, csak úgy köszönni, fini répatortát enni és csodás táskákat, ruhákat látni. Az is nagyon jól esett, hogy Micivel találkoztunk, akinek nem kellett bemutatkozni, tudta kik vagyunk. A blogos világból a valóba lépve furcsasának találom, hogy akivel sokat levelezünk, beszélünk meg se akar ismerni, pedig szerintem nem nehéz. Na félreértés ne essék nem várom hogy letámadjon séta közben és tudja a nevem, de ha ellátogatok a standjához és megnézegetem, megdicsérem a portékáját legalább érezteti finoman, hogy igen tudom, sejtem Te kivagy. Főleg ha olvasói és komentelői vagyunk egymásnak, bár ma mit jelent az olvasó... Mici ezt finoman tette és olyan nagyon jól esett és olyan nagyon jót beszélgettünk, hogy boldogan téretem haza, pedig nem vettem semmit. 

Lehet, hogy most ez volt az utolsó ilyen kiruccanásom, mert amennyire jól tudok lenni és könnyen, szinte észrevétlen viselem magunkat, egy-egy nap éppen annyira nehéz.  Erősen magamba szívtam a kicsi kapott szabadságom csodás pillanatait, ki fog emléke addig míg újra nekiindulok.

2011. április 16., szombat

ruhatár - kabát, mellény

Ezt a kiszámíthatatlan időt mint a mostani tavasz, talán csak a tavalyi május szeszélyessége múlta felül. Emlékeztek mikor tavaly hirtelen a 25 fokról 12-14 fok lett.
akkor és most


Ottobre 2010 tavasz

Éppen ezért készült abban a furcsa időjárásban hirtelen egy széldzseki. Az anyagot ajándékba kaptam, csak fel kellett jól használni. A méretet 86 osra vettem akkor, de jól tettem, mert akkor picit hosszú volt az ujja amit a tépőzárakkal jól lehetett kezelni, most pedig tökéletes a méret.

Szerettem volna még szép szövetkabátot is varrni a tavaszra, de a 20 fok olyan hirtelen jött, hogy végül elmaradt. Persze a héten jól jött volna, de ... Na helyette készült egy mellényke. Jó dolog ez is, egy kardigán vagy csak egy póló fölé.

kardigán vagy póló fölé, picit látszik a pöttyös bélése is

Ottobre 2010/1

A mellény alapanyaga rugalmas fáradt rózsaszín jersey, barnás-bordós bélése flanel, amin apró rózsaszínes pöttyök vannak . Lehetne ki be fordítható, de sajnos nem találtam megfelelő cipzárt ehhez, így marad csak az egyik oldal használatban. Azért a cipzárnál ég megkívánnak a varrásom több precízséget, de majd a következő jobb lesz, remélem.
Egyébként a jó minőségű alapanyag beszerzése itthon rendkívül nehéz. Jó puplint, vásznat lehet találni, na de rugalmas poló anyagot már csak elvétve, passzét meg csak olyat ami egy használat után kinyúlik. Ez a rózsaszín is egy olasz megmaradt tekercsből való.

Jóval könnyebb lesz nyári ruhának megfelelő anyagot találnunk és végre megjelent a Ottobre nyári száma. Tavaly tavasztól télig járattam az újságot, azaz 4 lapszám érkezett + 2 női. Mindből készült már valami még a nőiből is, de a tavaszi és nyári gyerekszám viszi a pálmát. Most alig vártam, hogy megjelenjen. Bár így hogy csak egy lapszámot rendeltem nem költségesebb az újság, de hát a varrás szerelem ... ráadásul azért ők sem tudnak mindig, minden lapszámra teljesen újat kitalálni.

Egyébként nagyon jó érzés, hogy a lányzól sokszor talpig általam varrt ruhában járkál.

2011. április 8., péntek

ruhatár - sapkák

Egy új fejezet ruhatár címmel. Fogadjátok szeretettel!

Az elmúlt évben ahogy egyre többet és többet varrtam előjött a gyerekruha varrási kedvem. Sok-sok szép ruha született amit eddig nem mutattam, itt a tavasz, jön a nyár és hátha más is kedvet kap hozzá.
Elsőként még sem vart, hanem horgolt sapikat mutatok, ebben a változó, hol tavaszi hol nyári időben. Tavaly amikor a horgolással megismerkedtem még nem vállalkoztam erre a feladatra és egy kedves blogbarátnőt kértem meg, hogy készítse el a sapkánkat. Idén is a segítségét kértem, de már csak a mintában. Az oldalán találtam meg a lila és a szürke sapik leírását amit ő úgy ír, hogy vegyük alapnak. Alapnak vettem és innentől a fonalhoz és magunkhoz igazítva csináltam. Míg a szürke az alapkörökön kívül sok-sok, összesen 11 mintás sorral és alul egy sor két ráhajtásos pálcasorral bővült amibe egy nagyon halvány rózsaszín gumiszalagot fűztem, addig a lila a fonal vastagsága miatt is de kevesebb mintás sorból áll (7 db) és "csak" filc virágot kapott.
A csíkos pedig a maga az egyszerűség, egy ráhajtásos pálcákból, horgolt virággal és behúzott gombbal.

Anyag persze java részt Catania (lila, pink, rózsaszín) a szürke is a gyártótól van, de lényegesen vékonyabb. Mindet 3as, az egyetlen horgolótűvel ami létezik nálam horgoltam. Lehet, hogy illene már mást is beszerezni, de mivel a fonalat választom a tűhöz és jobban szeretem az apróbb szemeket, ami bár lényegesen időigényesebb, de szerintem szebb is. Kitartok, tavaszra mind a Catania, mind a tű mellett, majd télen gondolkodok gyapjúban.


Idén tavasszal ezzel a három, plusz a tavaly kapott tavasztündér sapkával minden alkalomra fel tudunk öltözni.

2011. április 5., kedd

Boldogság

ha végre megvan az amire vágyunk. S éppen ma olvastam, hogy másnak is egy cserép virág mekkora örömöt okoz.

Ha visszaemlékszem nagymamám nyári kertjére mindig hatalmas hortenzialabdák jutnak eszembe. Persze volt ott más is, de valahogy ez megragadt, s vele együtt a hangulat. A ház és vele együtt a kert már nincs meg. A vágyam pedig egy hortenziáért az évek során egyre csak nőtt és nőtt. A kertünk már nincs meg, de hortenziám mégis lett. Egy igen apró példány, amit egy 4x5 ös,  dugványozó cserépbe ültettek, de virágzik és gyönyörű, na meg persze az enyém!

Itthon átültettem óvatosan, kapott egy a szépségét el nem vonó egyszerű kapót és csak rá kell néznem minden bánatom elszáll.

Pedig bánat is van, kár tagadni. De szerencsére nem tart soká, pedig vannak emészthetetlen történések. Például, hogy a hétvégén babalátogatóba mentünk volna, s nem számítottunk rá, hogy csak pontosan 4 és 5 óra között fogadnak, mert utána 5 től a 4 hónapos gyereknek séta van, amire már nem kísérhetjük el. Bevallom érthetetlen. Megmaradt hát a hétvége harmadik ajándéka, egy kicsi vagány csíkos cipő, sebaj, majd jobb helyre kerül. S ha eszembe jut a történet, csak ránézek a rég vágyott és elért virágomra.

2011. április 2., szombat

ajándékok

Van az úgy, hogy a bálba megyünk és nem tudjuk mit is vegyünk fel. Na meg úgy, hogy szülinapi buliba és az nem tiszta mit is vigyünk az ünnepeltnek. Otthonról azt hoztam útravalónak, hogy saját készítésű ajándékkal lepjek meg mindenkit.

Mivel olyan buliba voltunk hivatalosak ahol egyszerre ünnepelt az egy éves kisfiú és a négy éves kislány, két ajándékkal kellett készülni. Az első összetevő naná, hogy egy cipő az egy éves fiúcskára ez elég könnyű, na de mit kapjon a kislány?

Történt, hogy a hét elején egy - még ilyet - egy családi cipő sorozatot készítettem. Minden anyagot felhasználtam a "színéből" s éppen fordítottam volna ki a pántját amikor a sose bekövetkezett megtörtént. Az anyag egyszer csak elszakadt. Elkerekedett a szemem, mert ilyen még nem fordult elő, de jobb hogy nálam történt meg, mint a leendő tulajdonosnál. Aztán csak kerekítettem és nyitottam nagyobbra és nagyobbra a szemem pénteken a boltba, hogy nem találom a kedvelt, "mindig szokott lenni" anyagot. Mentem a következőbe ahol drágább de hátha ... hát ott se volt. Ajjaj. (Szerencsére egy nagyon pici darab éppen annyi az a 5x 15 centi megbújt még a textiles kupacomba amit hazaérve feltúrtam). De a nagy keresésben találtam egy nagyon tavaszi pillangós anyagot. Innen már meg volt az irány miből lesz az ajándék, már csak a sapka vagy táska kérdés maradt. Mivel a kislány fejméretét nem tudtam, letámadni meg mégse akartam az oviban, hogy na mutasd a fejed - mit gondolt volna az anyukája, ha este meséli a lányka, hogy a néni elkezdett méricskélni - ezért maradt a táska. Jó egy éve kaptam felkérést táskára, de visszautasítottam, nem nekem való terep. Aztán Julcsitól kaptam a sapijaim simlijébe táskamerevítőt, sokat, de még ez se, sőt az se, hogy kéne egy táska már magamnak, vitt rá a varrására. Úgy látszik ez az alkalom kellett hozzá, az este 10 óra, hogy végül igen is táska, khm nem nagyzolok, maradjon inkább szatyorka, legyen az anyagból meg a táskamerevítőből. Íme hát az első lányka szatyrom. Nagyon tetszik az anyaga!

Lili pedig be is mutatja, hogy is állna neki.


  S akkor legyen itt az állandó szereplő, a másik ajándék, a cipő is:

Szerencsére a méret tökéletes lett! Mondhatni használt a sok fiúcipő varrása mostanság és már így kor alapján, látatlanba tudom mekkora is a jó méret.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails