2011. március 29., kedd

Barátok

Igen, igen, végre ők is sorra kerültek.
Nagyon szeretem a közös cipőket legyen az anya-lánya, anya-fia, lánytestvérek, barátnők, s ami kimaradt eddig az most pótlásra kerül. Itt van az első barátok cipő, Zsigmondnak és Lórinak!


Mint barátok nem teljesen egyformák, de az alapok ugyan azok, vagány kis srácok! 

Jó visszatekinteni a korábbi cipőkre akik egy családba kerültek, megtalálható a családi cipők címszó alatt. 

2011. március 28., hétfő

Törzsvásárló

Nagyon örülök, hogy amióta varrok sok családba, ismerőshöz került kicsi cipő vagy éppen nagy, egyszer, kétszer, háromszor vagy néhol még többször is. Éppen ezért ezt szeretném megköszöni azoknak a kedves, lassan ismerőssé váló vásárlóimnak aki a cipőimet, hajpántjaimat vagy éppen ruhámat választották, újra és újra.


A törzsvásárlók bizalmát megköszönve ezért egy új programot indítok. Remélem, nektek is tetszeni fog!

Ha már vásároltál tőlem, kérlek, töltsd fel egy képet a facebook milim oldalára, ahol a terméket viseled, viselitek. 
Az általad feltöltött képért cserébe pedig a következő cipődből/hajpántodból/ruhádból 10% kedvezményben részesülsz*.


Érdemes tehát a milim.fashion csoporthoz tartozni, mert csak az általad feltöltött képpel tudsz hozzájutni a kedvezményhez! 


*egy termékre egyszerre egy kedvezmény vehető igénybe, a kedvezmény annak a megrendelésére érvényes aki a képen szereplő milim terméket vásárolta.

2011. március 27., vasárnap

Natura

Régóta álmodoztam róla, hogy egyszer majd valami natúrt is készítek. S ez ne csak az alapanyagra hanem a színre is vonatkozzon. A színek sokszor elvisznek balra meg jobbra, de végül csak megvalósult egy cseppnyi színnel natura-anya és natura-lánya.



A tartalmi natúrság, azaz természetesség viszont minden cipőm tulajdonsága, mert mind a bélés és a flíz, mind a külső pamut, s a cipő talpat is bőrből szeretem, semmi mű meg utánzat.

2011. március 23., szerda

tavaszi lányok

Végre meleg napsütés! Mivel legtöbb dolgot rendelésre készítem ritkák az újdonságok, de ez ellen lehet ám tenni :)

Ha már két cipőt kellett egyszerre ugyan abban a méretben készítenem, akkor arra gondoltam mi lenne, ha rögtön dupláznám a számot. Így lett összesen 4 pár tavaszi cipő, ami mind bőr talpú és mind 12 centis talphosszú.

Őket kérték:

köszönöm a szalagot FércJuditnak!

S akkor ami csak úgy kedvtelésből készült, hamarosan majd mennek a meskára.

Neked melyik a kedvenced, a pöttyös, a csíkos vagy a virágos?

2011. március 17., csütörtök

Az elmúlt hét

Azt hiszem néha túl sokat vállalok. Na, aggódni nem kell, minden megy a maga útján és nem csúszik semmi, de be kell vallonom magamnak nem bírom úgy a tempót ahogy simán. Mert sokszor észre sem veszem magam és csak pörgök órákon keresztül, míg nem elfáradok, de akkor nagyon. De ezenek ellenére remekül érzem magam, tavasziasan, napfénnyel feltöltve és vidámnak.

Az elmúlt hét és a négy napos hétvége is aktívan telt. Míg hétköznap jöttem-mentem, varrtam jól haladtam, addig a hétvége a családé lett és hatalmasakat sétáltunk a napsütésben. Ülhettem a játszótér padján és olvashattam, vagy a horgoltam a falnak támaszkodva élvezve a napsütést. Egyszerűen szeretem ezt az időt,  szeretek madárcsicsergésre ébredni, arra, hogy a nap egyre korábban és korábban kel és besüt az ablakon, a kis szellőt ami tavasz illatot hoz magával így márciusban, de valljuk meg inkább április ez a fajta időjárás.

Készülök a tavaszra, fejben, cipőben, ruhában és készültünk múlt héten fotózásra is, amiből egy kis ízelítőt mutatok. Barátnőm fotós és neki volt szüksége a portfóliójába kismamára, mi meg Lilivel felváltva a gép elé perdültünk.


Lilinek elkészült erre az alkalomra egy hagymaszoknya, ami az Ottobre-ből lett szabva és többen is elkészítették már. Egy 92es méretet gyártottam, alakítottam a szabásmintából hiszen 98-tól indult a minta. Az anyagot még Lidérckétől kaptam egy éve, s íme fel tudtam használni :) Hozzá most kevésbé látszik, de lett egy pillangós hajpánt, aminek az ötletét Ringu adta. A pillangók nagyon vonzanak még mindig, s míg tavaly készült Lilinek egy kis ruha rajta sok sok szép pillangóval. Szerencsére maradt még az anyagból,  most ebből készítettem a pántot díszét. Magamat pedig végre megleptem Barbitól egy csodás lepkés lánccal (mint a linken, csak az enyém szürke színben tavaszodik, hogy a színes ruháim mindegyikéhez jó legyen).

Lili lepkés hajpántja

Aztán készült tütü is. A Flórián téri Röltexben találtam puha tüllt, több színben is, s ebből a pinkre esett a választás. Lili mikor félkész volt már táncolt benne mint egy balerina. Készen pedig csak a műterembe kapta meg, éppen azért, hogy a varázsa el ne múljon. S ha már balerina, jött hozzá egy rózsaszín kord balerina cipő. A fotók persze ezekről nagyon hiányosak, mármint a használat előtti képek. Annyira örülök ha kész és rápróbálom és látom, hogy örül neki, s ez a lényeg.

Magamnak nem kellett készülni, szerencsére, éppen elég volt a többi a cipők mellett, de hoztam egy cipőt a fényképezésre, mert míg a fotósoknak pocakra, nekem egy jó képre volt szükségem a cipőimmel együtt. Azt tartom, hogy az internetes kereskedelem hatalmas bizalmon alapszik. Míg a megrendelő nem is látja a terméket, megfogni se tudja rendel valamit, amit a készítő x időn belül elkészít, ő utal, majd kapja az árut. Én mint készítő másrészt bízom benne, hogy a megrendelés egyszer ki is lesz fizetve, de mégis nekem van a kevesebb kockázatom. (Szerencsére a hónapban befutott kicsit árnyékosabb megrendelés is rendben kifutott a mai nappal, így nem kell visszamondani.) Ha magam veszek valamit szeretem megfogni, de ha ez nem megy, szeretem tudni kitől is veszem. Alap, hogy a profiloldalamat kitöltöttem és ott a nevem, ha valaki szeretne megtalál, tud egy képet kapcsolni hozzám. A fellelhető képek azonban már elég régiek voltak, s régi vágyam, hogy a cipőkkel együtt is legyen a kép, most teljesült.

Így a magamról fülecskén is új képpel találkozhattok. Ez lennék én, s ha vasárnap a wampon valaki hasonló somfordál a pultotokhoz és bátortalanul nem mutatkozik be, hát igen az én volnék :)

2011. március 9., szerda

Az első

sikertelen adásvétel. :( Eléggé elszomorító amikor valaki rendel, nem is egyet, kettőt, s aztán már a feltöltésről küldött levélre nem reagál. Végül megveszi egy hét elteltével, hivatkozva arra, hogy csak most kapta meg a levelet róla, majd a levelemre nem reagál, se az elsőre se a másodikra. Telefon. Elfoglalt, tönkre ment az internetbankja, nincs ideje bankba menni, menne inkább postára. Oké, menjen. Nem ment, legalábbis eddig nem  jött felém a postás, ergó ő se feléjük. Fotós a drága Kaposváron, jól tudta mit szeretne, a megrendelésig gördülékenyen ment a levelezés, de azóta... semmi.
Adok még pár napot, aztán ennyi.

S ha már fotós, mi is készülünk fotózkodni. mert felkértek hasdublőrnek. :) Ismerősökhöz megyek, mert nincs még kismamafotójuk, de Lili is jön, szóval ezerrel megy a készülés, a ruhaválogatás, a kiegészítők hozzászedése. Remélem sikerül belőlünk kihozni azt amit ők és amit én szeretek látni egy fotón.

2011. március 3., csütörtök

Virágosat álmodtam

Mert nekem is nagy kedvenceim a virágok, abból is sok-sok, főleg a tavasziak az illatosak, a tulipánok, a fréziák, a ... De persze most beérem egy kis téltemetővel, krókusszal is, na meg virágos textillel.

S hó ide vagy oda, bevallom én számoltam vele, hogy még lesz, nekem már tavasz van! Nagyon tavasz, madárcsicsergős, s ettől a cipőtől meg végkép beköszöntött!
17,5 centi bőrtalppal

2011. március 1., kedd

Virágosan

Egy már nem is olyan apró cipőt készítettem egy ismerős kislányának. Az anyagot még Lilinek vettem, s készült is belőle egy kord gatyó. Mivel azonban mindig marad egy kicsi vagy egy kicsit több maradék, ezért jöhetnek a lila virágos cipők.
20 centi talphossz, bőr talp, kord felsőrész filc virággal és behúzott gombbal

Elsőre más dísz gondoltam rá, egy zöld pántot, hogy friss tavaszias legyen, de ez a lila filc virág ami ott várt további felhasználás céljából az asztalomon, egyszerűen ráugrott. Nagyon csajos lett és remélem ezt a cipőt is olyan sokáig tudja majd hordani a lányka, mint az előzőt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails