2011. február 19., szombat

sapka - kiegészítő

Régi vágyam már, hogy a cipők mellé legyen még valami ami illik. Néhány korábbi darabhoz volt hajpánt, ami lesz is, hiszen ami már volt arról nem teszek le, de szerettem volna sapkát, kalapot.

Tavaly tavasszal készült olyan cipő ami anyahajó egyik sapkájához illett, majd ha nem költözünk volna, talán egy több projektre kiterjedő együttműködés is kialakul kettőnk között, de nekünk menni kellett. Nyárra pedig kislány kalapokat varrtam akkor ruhákhoz, de innen már csak egy lépés, hogy majd cipőhöz is készüljön.

Az első sapka ami tervbe került igényelt volna egy kis táskamerevítő közbélést, amit Julcsi fel is adott nekem, de a posta a mai napig nem hozta még meg. Az idő viszont sürgetett. Szerettem volna a cipővel együtt fotózni, de a megrendelőt sem szerettem volna tovább váratni. Ez most a prototípus, amiben a simléder merevítését egy rávasalható vastagabb közbélés és egy réteg kétoldalas vetex adta, így van tartása és mosható is.

A sapi belseje fehér puha vászon, míg a simléder kockás mint a cipő pántja a külső rész meg a cipő többi része, azaz kord. 

Nagyon tetszik a sapkában, hogy többféle fazonban is lehet hordani, előrecsapva, jól a fejre húzva ... és hogy uniszex, azaz ha lányos anyagból készítem akkor lányos, ha fiúsból fiús. Ez a barna igencsak fiús anyag, de ettől még vagány és nagyon jól áll a kis modellemen. 

6 megjegyzés:

Emi írta...

Nyíltan vállalt sapka, kalap, kendő mániás vagyok...ez a fejfedő szuper lett!

Julcsi írta...

Nem érkezett meg????? A csudába. Valószínűleg az én hibám, mert nem volt időm ajánlott szelvényt kitölteni:( Remélem, nem lesz baj és azért megérkezik, hogy legalább a későbbiekben használhasd.

(Egyébként merevítésre egy hasonló sapkához én felmosórongyot használtam:D)

mama írta...

Nagyon csini!

Kiki írta...

A modellel együtt nagyon bájos!
Grat az kiegészítőhöz!

Aledi írta...

Juj de csinos! Szuper! Én is imádom a fejfedőket :)

BCili írta...

Köszi lányok! Örülök, hogy tetszik! A sapkát pedig követi a kendő :)

Julcsi, előbb utóbb csak ideér, ne aggódj :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails