2010. december 31., péntek

Boldog Új Évet!

Ismét Magyarországról kívánok minden kedves blogolvasómnak és családjának álmok megvalósulásában és sikerekben gazdag Új Évet!

A 2010 éppen olyan volt, mint amilyenre számítottunk. A tigris éve nem volt egy könnyű év, de boldog volt és jó érzéssel tekintek vissza rá. Sok munka volt, sok változás, kaland, szükség volt sok hirtelen és jó döntésre, várt minket megannyi probléma, de mégis az álmaink egy része megvalósult 2010-ben, a másik része pedig elindult a megvalósulás felé.
Mit várunk a 2011-től? A nyúl éve lesz - bár csak februártól, hiszen akkor kezdődik a kínai új év. Igen, egy kis megnyugvást várunk, fogunk dolgozni is, sokat leszünk együtt a családdal aminek nagyon örülünk, s remélem ez az év is nagyon boldog lesz! Boldog Új Évet!

2010. december 8., szerda

Van zsákodban

A Mikulás nálunk is járt. A cipőt az utolsó pillanatban jutott eszembe kitakarítani, (hiába, nyáron, szandált nem szokás suvickolni) s nem lett előre megörökítve az sem, hogy mi is volt a zsákokban.

Pedig de vágyott is rá Lili.
Októberben nagy cipővarrás volt a műhelyben, készült kicsi, nagy, színes, tarka ... s volt egy, ami nagyon megtetszett Lilinek. A kiskutyusos cipő. De ezt egy kisfiú várta, és picit nagy is lett volna, ígéretet viszont kapott. Majd hoz neked a Mikulás cipőt!

Így került a szandálba zsák, a zsákba cipő. 
Az utolsó cipő amit készítettem már rég kicsi, de itt nem is volt rá szükségünk, mert a padló a folyamatos 30 fokos melegben átveszi a hőmérsékletet és nem hogy papucs, cipő, de még zokni se kellett sose. A hazamenetelnél viszont már másra kell számítanunk, így kapott a cipő bőr talpat és dupla réteg talpbélést, na meg persze a kutyusos vásznat itt bordó korddal, a lányosított verzióra. 


Nem tudom másnak mennyire jelent gondot, de nekem nagyon, hogy ne adjam oda, ne mutassam meg hamarabb az ajándékot mint az ünnepnap. Így történt, hogy a cipő csak az utolsó pillanatban lett 100%os, azaz kapta meg a gumírozást, mert így biztosítani tudtam hogy nem mutatom meg Lilinek előre, s végül ezért nem készült előre kép róla :)

2010. december 3., péntek

Létt Lopi - Barka

Szeptemberben történ, hogy megláttam Katbonál ezt a pulcsit. Nagyon megtetszett és el is határoztam, hogy ilyet én is szeretnék. Egy gyors fonalrendelés otthonról és október elején anyukámmal meg is érkeztek a Barkaságaim.
Barka Felfő Havanna, Dublin, Monaco
 


A mintát mint ahogy Réka is írta ingyen le lehet tölteni, hozzá ott van minden adat, mennyi és milyen fonalat használjunk hozzá. Ezt adoptáltam a Barka fonalaira, és az akkori legjobban megfelelőt a Felhőt választottam, 3 színben. Mivel a fonal kicsit hosszabb mint az eredeti kiírásé ezért elég volt az 5 gombóc helyett 4 is + a kiegészítő színek kb fél - fél mennyisége.

Nagyon tetszik ami elkészült, valószínű a hazaút során ez lesz rajtam. Akkor először hosszabb távon, Hiszen most éppen csak a fotó kedvéért vettem fel a 30 fokba. De nagyon félek attól, hogy otthon nagyon fázni fogunk, még ebben a meleg pulcsiban is. Ha újra kezdeném a kötést még hosszabbra csinálnám, bár most is az eredetihez képest 4 centi pluszban vagyok, de szeretem, ha hosszabban takarja a derekam.

2010. december 1., szerda

karácsonyi hangulat, várakozás

Ez, a mostani cipő a fenti címnek minden szempontból eleget tesz. A történet hosszan, egészen júliusig nyúlik vissza, amikor még varrógép nélkül nekiálltam, kézzel cipőt varrni. Lassan ment, főleg a gép sebességéhez képest, de nagy öröm volt látni a kerekedő mini cipőt. 

Aztán lett gép, és előkaptam az akkor készített iciri-piciri szabásmintát és egy karácsonyi hangulatú cipőt varázsoltam belőle. Valóban varázslás, mert mindössze 8,5 centi a tapacskája, azaz újszülöttre való. Azok a csepp babák pedig önmagukban egy csodák, s mellé a karácsony varázsa. Egy babára és a karácsonyra is igazán lehet várni, készülni, ezt mint anyuka jól tudom.

Remélem, hamarosan majd viszont láthatom egy képen a kis csíkost, mert elajándékoztam, s november eleje óta egy kedvelt fotós cipőgyűjteményét gazdagítja. Így számomra várakozás az is, hogy egyszer lábon lássam.

A csíkos anyagot Lidérckétől, a barna kordot Bolyettől kaptam, akik ezekkel megalapozták az idei karácsonyi hangulatom.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails