2010. május 28., péntek

Lennél a lányom?

Amikor a méteráru üzletben vásároltam és ecseltem, hogy mihez és milyen anyagot is vadászok, az egyik vevő megszólalt: "milyen jó is annak a kislánynak akinek az anyukája tud varrni!". Hát jó vajon?
Az hogy olyan ruhája van mint senkinek, lehet jó is, de lehet hogy ez majd egy idő után nem fog neki tetszeni. Honnan tudhatom előre hogy érzékeny lesz e arra, hogy olyan legyen mint a többi vagy szeretne egyedi és különleges lenni. Remélem ez utóbbit választja és az én dolgom hogy segítsem bármerre is fejlődik tovább.


-Lennél a lányom, hogy hordhasad ezt a ruhát?
-Ó én lennék a saját lányom :) de az nem lehetek, viszont kéne egy ilyen ruci felnőttben is!

Nagyon praktikusnak találom a szabását, amit az Ottobre magazin tavaly nyári (2009/3) számából ollóztam ki. Egy bökkenő volt a mintával, méghozzá a méret. Neki kellett állnom a 92-esből 80-ast varázsolni. Idén még ruha lesz, jövőre meg tunika.
Főpróba késöbb :)

2010. május 26., szerda

Csere-bere

Rillával csere-beréltünk, s ő ezt a csoda kis manólányt készítette Lilinek!
Fruzsi ebéd után érkezett hozzánk, egy zöld ruhás bácsi hozta motorral. Mivel azt súgta éhes megkínáltuk egy kis frissen szedett gyümölccsel. Kapott egy kis terítőt az ölébe, hogy ne legyen piszkos a szép ruhája. Lilitől persze csak alvás után lehetett elkérni mert addig úgy öltelte mint ha régi ismerősök lennének.


S hogy mi mit küldtünk?
Egy rózsás cipőt. Rilla azt írta meg is érkezett, így megmutathatom. Ez a cipő is a csomagok között lapult a múlt héten :) ! Szeretek csereberélni :)

2010. május 25., kedd

Eper szüret

Nem is gondoltam volna egy hete, de néhány napja se, hogy valóban lesz még eper idén a kertben!
Az időjárás felettébb szeszélyes, s mindenféle rémhírek jöttek a zöldségestől (aki persze a saját eprét szeretné eladni), s a szomszédtól (nincsenek is méhecskék aki beporoznák), hogy idén már nem is lesz hazai eper. Aztán a hétvégén az autóból láttam, hogy pár kilóméterre a fővárostól Szentendre határában az eperföld már megnyitott. Sőt mindenki csk gugolt és fel se állt! Na gondoltam, meg is lesem otthon is hogyan állnak az eprek!

Így állnak, pirosan, csillógósan! Nem ez nincs lefújva semmivel, ez ilyen, természetes kerti, mentes minden rovarirtótól, permetlétől és érés segítőtől.

A két cipőn pedig, na most látni, hogy igazi kis eprek ők is!

2010. május 24., hétfő

Lili és kalapja


Lili vödörkalapban

2010. május 21., péntek

Apa is csíkos és a határok

Gondoltátok volna? 

Apa is csíkosban jár! :)

42 es méret, minden textilje azonos az Anyafia csíkosban jár cipőpáréval.

Csak azt sajnálom, hogy a 4 cipőt nem tudom egyszerre lefényképezni :) Anya és nagyfia a fővárosban, míg Apa az aglomerációban, a picifiú pedig távol távol tőlük a Dunántúlon járkál már. 



És mi a címben a határok?
Hát be kell hogy lássam nekem is vannak határaim, időben korlátaim. S ha nem akarom az utolsó óráimat is végig izgulni, hogy mindennel kész leszek e akkor most kell meghúznom a határt. Amiről már csak picit is beszéltünk azt megcsinálom de nem vállalhatok többet, be kell lássam. A végén még a repülőn is varrnék :) Képzeljétek csak el, már látom a szemeim előtt, hogy minden légikísérő milim-cipőben szaladgál. Na jó, egy ismerősöm azt mondta, hogy kicsit hülyeségeket írok mostanság, lehet hogy igaza van, be is fejezem :)

Apropó repülés! Nagyon köszönöm mindenkinek aki a Meskabala játékon rám szavazott! A szavazata nem ment kárba, csak egy kicsit hosszabb lesz a repülőút! :) Nagy nagy gratuláció a három szerencsés nyertesnek!  



2010. május 20., csütörtök

fiúk fiúk

Volt egy tervem, varrok cipőt. Lilinek, majd jött, hogy másoknak is, lányoknak és fiúknak. A lányokkal könnyű dolgom volt, mert csodaszép textileket láttam, a fiúkkal meg jöhettek az ötletek, hogy is lehetne fiúsítani.

Könnyű volt csak az anyag mintáját használni semmi díszítéssel vagy eseteleg egy kis szalaggal, gyöngyel, de ezt a fiúk esetében nem tudam megvalósítani. Így jött létre, az ami ugyan sok más cipőn is él, hogy képecskék vannak az orrukon. Elsőként a sárkány és Szent György került fel, és meglepődtem mikor pikk-pakk el is utazott tőlünk. Kért más hasonlót, de figylembe kell vennem azt is, hogy a mesefigurát megalkotók a könyvekbe a maguk pénztárcájába rajozlják ezeket a képeket, nem az én cipőimre (ugye érthető mire gondolok?). Azért nem maradt mégse üres a kézem, vannak olyan figurák ami átformálhatók úgy is, hogy tudjuk miről van szó.

Ezek a mostani fiú cipők, és nincs annál jobb mikor újra kérnek, és visszatér a vevő. Lett hát újra sárkány, most ugyan máshoz kerül majd, és lett a kisfiúnak két új cipője (szörnyű, hogy az utazásom miatt felkell tankolni cipőkkel :) ). Mivel a hármat együtt varrtam sokkal egyszerűbb volt a kivitelezés, de jobban át is kellett gondolni, hogy semmi se maradjon le.

Szeretem őket!

2010. május 19., szerda

Hogyan és mikor?

Mindig kiváncsiság tölt el hogy hol és hogyan készülnek a táskák, fülbevalók, kulcstartók, kitűzők és egyéb szépségek amik végül egyedi darabként polcokra kerülnek.

Te mikor alkotsz?

Hogy én, és mikor van erre időm? Hááát :)
Részben szerencsém van, mert Lili napközben nagyot 2-3 órát is alszik délután amiben bele kell férjen egy kis  háztartás vezetés de jöhet a szabás varrás is. Nekünk nem megy a Lili ébren eljátszik én meg varrogatok közben típusú alkotás. Az ébren órák így a gyereké az alvósak meg az enyémek :) És Lili alszik éjjel is, bagoly anyuka meg hajtja és hajtja a gépet :) Hát így van erre időm, ő többet én kevesebbet alszom.


Be kell vallanom helyileg sem állok a helyzet magaslatán. Eddig mindig egy egy daradot szabtam varrtam, egészen addig míg ... ki nem találtam, hogy ugyan utálom a zacskózást, de zacskózni fogok és rá nem jöttem hogy több egyforma darabot egyszerre megvarrni sokkal gyorsabban megy. Ezek az ikea kibe nyitható kis tasakjai éppen akkorák (2 méret van benne és leértékelve vettem tavaly nyáron azóta csak pihentek a dobozban), hogy belefér egy-két kis cipő alakrésze. Kiszabom őket, egyzserre akár többet is és mindig melléteszem ami még hiányzik. Kerül bele cimke, hogy mi is lesz és kinek lesz majd egyszer belőle. Varrás után is jól megférnek benne a postázásig. Persze vannak kivételek akik nem férnek meg kis helyen és kilógnak a sorból :)

Aki vár tőlem valami de még nem mutattam, ne nagyítsa ki a képet! :) Holnap majd elkezdem szép sorba bemutatni azt a tizen... cipőt ami itt hever, bár nem mind újdonság.

2010. május 15., szombat

Táskával

A héten csomagot hozzott a postás, nem is egyet :)

Dorkától jött egy gyönyörű táska Lilinek! Lili nagy táskamán, szóval a legjobbkor a legszebb ajándékot kapta. Nagyon, nagyon köszönjük! Dorka ugyan más búcsú ajándéknak szánta, de én ez előgyereknapi ajándéknak fogadom csak el. Nincs búcsú! Ok? :)

Kép pedig a kis gazdával készült a tegnapi, éppen napsütésben.
Nagyon jól illik a színösszeállítás a sapkához is ami még korábbi Bolyet munka.
és mi van a táskában?
kulcs meg minden féle kincs amit az enyémből örökké kivesz. Kellett hát keresni neki használaton kívüli kulcsot, telefont, naplót papírzsebkendőt. Igazi nő!

Hozott a postás Ottobre újságot is! Hekkának nagyon köszönöm és hamarosan varrok is belőle, csak jönne már vissza a jó idő. Ki gondolta, hogy a még mindig be nem mutatott kord nadrág is ilyen nagy szepehez jut a tavasszal.

2010. május 13., csütörtök

Apaaa!

Apa cipő készült, bár nem nekünk. Tényleg teljes a cipő család. Nem kicsi, de nem is túl nagy férfi méret, 42-es.
Még éppen fel tudtam próbálni K ra mielőtt elment. Azért a próba érdekes volt, először féllel kisebbnek mondta, aztán fél számmal nagyobbnak. Kiderült, hogy az első próbán nem volt ébren, pedig válaszolt :)  Na irány vissza a varrógép és pontosítottam rajta.

2010. május 12., szerda

Merre?

Keletre.

Azt mondják aki egyszer elmegy Ázsiába az vagy nagyon megszereti és állandóan vissza vágyik vagy nagyon nem és soha többet nem jön. Ki lehet találni, nálunk az első van érvényben.

Irány Malajzia, Kuala Lumpur. Miért pont ez az ország? Hát persze lehetne még jópár választás és szívesen élnék Szingapúrban is, mégis erre esett a választás.
A célunk az, hogy ebben a három nyelvű (kínai, angol, maláj) országban ránk és legfőkép Lilire egy kicsit más kultúrális élmény, felfogás és nyelv is ragadjon.
Meleg lesz az biztos, de nem szeretjük a hideget. Persze haza fogunk jönni épp a nagy hidegbe, de karácsonyozni és szánkózni kell. A szánkóra egyébként kerekeket kellene szerelni mert Lili teljesen rá van kattava és állandóan le kell akasztani a garázs faláró és ő neki bele kell ülnie és jelzi is, hogy nem megy, húzzam.
Messze leszünk? Messze ha kilóméterben mérjük kb 9000 és időeltolódás is lesz 6-7 (nincs téli nyári időszámítás). Mikor Krisz és a lányok még csak kelni fognak mi akkor fekszünk majd :) Mégse hiszem, hogy ez a távolság lenne az ami befolyásolna bármit is, hiszen a tőlünk néhány kilóméterre lévő ismerőst is néha nehéz meglátogatni.

Mit fogunk csinálni ott? A férjem dolgozni, Lili és én ugyan azt mint eddig. Varrni is szeretnék, kint is lehet kapni gépet, meg talán bérelni is. Kicsit furcsán néznék ki a repülőgépen egy varrógéppel, a posta meg annyiba kerül mint a gép és hát tudjuk mennyire megbízható. Persze lesz egy kis szünet júniusban amig minden elrendeződik de bízom benne, hogy az egyensúlyt hamar megtaláljuk és a cipők újra készülnek, s jönnek haza akár más portéka társaságában. Bízom benne, hogy más is lesz, mert hát tudjuk mind, hogy a gombok a szalagok az ékszerkütyük még ha Amérikábóóóó is rendeljük nem ott készülnek. Lesz hát dolgom.

Még van pár hét egy hosszú lista az intézni valókkal és természetesen a rendeléseimet is teljesítem mihamarabb! Mi fog még mellettük készülni? Háááát nyári ruha. Ugye abból kelleni fog most nekünk?! :)

2010. május 10., hétfő

2010. május 9., vasárnap

ami 100 szóba nem fért bele

- de természetes, hogy méretre készül, mi haszna lenne egy cipőnek amit nem tud/tudnak hordani a nyertes/nyertesek
- mivel barna szín az alap kisfiús verzió is készülhet belőle,
- akinek van fia-lánya az anya és gyerek cipőt kap egymásra hangolva
- aki még csak tervezi, vagy még csak álmodozik róla, hogy egyszer majd lesz gyereke az csak nagy cipőt díszekkel
és utolsóként de nem utolsó sorban nagyon köszönöm, hogy már eddig is sokan jelentkeztek a játékra, s még péntek délig lehet is jelentkezni.

2010. május 7., péntek

Pottyanó cipő

Eddig csak szemeztél a cipőkkel, nyerni szerettél volna de nem Te voltál a szerencsés? Látogass el a panyizsuzsi oldalára, és hozzád is pottyanhat egy, vagy akár egy pár cipő! 
Annyiszor gondolkodtam már azon, hogy miért csak egy dísz van egy cipőn? De ha éppen máshoz lenne kedvem. Ezt az egyszerű barna vászon felsőrésszel és bőrtalppal készült cipőt felruházhatod különböző díszekkel, csak egyszerűen átpatentolod. 
Az egyik dísz a lánykacipő pántjához illeszkedik, így lesz igazán anya-lánya ismét! 
Lilié az egyik, míg a másik saját részre készült, ez a legújabb cipőpárunk. Nekem ugyan még tökéletes lenne a régi piros-fehér csíkos, de ha Lili lába csak nő és nő ... :)

2010. május 6., csütörtök

feledékenység

Ma egy felnőtt cipőt szerettem volna megmutatni, de a nagy igykezeten elfelejtettem lefozótzni. Nem volt rá elég időm, csak több majd két hét :) Van ilyen.


Helyette mutatok egy erdei virágot ami nálunk a garázs mögött nő. Mivel erdei vadvirág az árnyékos helyet kedveli, ezért "dugtuk el" ezt a szépséget. Itt viszont nagyon szeret lenni és gyönyörűen kiszorította az eddigi telepeseket a tyúkhúrt és a vérrehulló fecskefűt.
A színe pedig ugye olyan mint a tegnapi ruha-kalap párosé, zöld és rózsaszín. Na itt beleolvadna Lili a képbe :)

2010. május 5., szerda

kertem virága

Teljesen beleillik Lili a zöld ruhájával és zöld kalapjával a kert zöldjébe :) a képen éppen ezért nem ott áll :)
kalap: Ottobre 2009/summer, ruha: 2010/summer, nadrág: 2010/spring
A ruha és a kalap szabásmintáját az Ottobre magazinból választottam ki. Ez az a magazin, amit Scottynál megláttam, Krisznél beleszerettem, s meglett a végső lökés a rendeléshez. A két lány két különböző stílusban de nagyon szép ruhákat varrt a gyerkőcöknek belőle. Most jövök én harmadiknak. Aki gondolkodik a lap megrendelésén az nem fog benne csalódni, gyönyörű ruhák sok méretben és a kicsikből (50-92) is rengeteg minta!

Ehhez az együtteshez már csak egy cipő kene, de ez már korábban Janka részére el is készült. Anyagában ugyan az, jól illik egy kis erdei tündérhez. Hm, Erdei tündér, van olyan is!
Aki nem szeret külföldről rendelni újságot, mert fél annak eltűnésétől annak ajánlom az ingyenesen letölthető szabásmintákat, pl itt egy másik kalap, szintén Ottobre.

A nadrág, a ruha, a kalap majd jön Lili nélkül is, de annyira szeretem, hogy amint tiszta lesz már hordja is.

2010. május 4., kedd

újra vízre szállunk

Nyár, napsütés és kell egy kis szél.
Jöhet a vitorlás! Szépséges ahogy a Balatonon siklanak a fehér ruhás hajók. Fehér cipő járó gyereknek kényes lenne, de lehet kék és kék-fehér csíkos, igazi tengerész divat!
sötétkék hasított bőr talp, sötétkék vászon, csíkos textil és filc aplikáció 14 centis méretben Gáspár részére készült

Jöhetnek a vitorlás rajongó apák és fiúk! :)

2010. május 3., hétfő

Eper szezon

Egy bő hónapja álltak félkészen, pánt vagy éppen csak gomb nélkül ezek a pici epercsodák. Akkor korai lett volna, de most igazán eljött az ő szezonjuk. Már virágzik a kertben az eper és hamarosan szüretelhetjük is.
Fogyasztásuk ha elég édes akkor frissen izibe ahogy leszedtem,
pamut puplinból, 9,5 centis talppal

vagy turmixkét egy kis mentával bolondítva:
kord+puplin+szalag 10,5 centis talppal

Te melyiket szereted ? :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails