2010. május 12., szerda

Merre?

Keletre.

Azt mondják aki egyszer elmegy Ázsiába az vagy nagyon megszereti és állandóan vissza vágyik vagy nagyon nem és soha többet nem jön. Ki lehet találni, nálunk az első van érvényben.

Irány Malajzia, Kuala Lumpur. Miért pont ez az ország? Hát persze lehetne még jópár választás és szívesen élnék Szingapúrban is, mégis erre esett a választás.
A célunk az, hogy ebben a három nyelvű (kínai, angol, maláj) országban ránk és legfőkép Lilire egy kicsit más kultúrális élmény, felfogás és nyelv is ragadjon.
Meleg lesz az biztos, de nem szeretjük a hideget. Persze haza fogunk jönni épp a nagy hidegbe, de karácsonyozni és szánkózni kell. A szánkóra egyébként kerekeket kellene szerelni mert Lili teljesen rá van kattava és állandóan le kell akasztani a garázs faláró és ő neki bele kell ülnie és jelzi is, hogy nem megy, húzzam.
Messze leszünk? Messze ha kilóméterben mérjük kb 9000 és időeltolódás is lesz 6-7 (nincs téli nyári időszámítás). Mikor Krisz és a lányok még csak kelni fognak mi akkor fekszünk majd :) Mégse hiszem, hogy ez a távolság lenne az ami befolyásolna bármit is, hiszen a tőlünk néhány kilóméterre lévő ismerőst is néha nehéz meglátogatni.

Mit fogunk csinálni ott? A férjem dolgozni, Lili és én ugyan azt mint eddig. Varrni is szeretnék, kint is lehet kapni gépet, meg talán bérelni is. Kicsit furcsán néznék ki a repülőgépen egy varrógéppel, a posta meg annyiba kerül mint a gép és hát tudjuk mennyire megbízható. Persze lesz egy kis szünet júniusban amig minden elrendeződik de bízom benne, hogy az egyensúlyt hamar megtaláljuk és a cipők újra készülnek, s jönnek haza akár más portéka társaságában. Bízom benne, hogy más is lesz, mert hát tudjuk mind, hogy a gombok a szalagok az ékszerkütyük még ha Amérikábóóóó is rendeljük nem ott készülnek. Lesz hát dolgom.

Még van pár hét egy hosszú lista az intézni valókkal és természetesen a rendeléseimet is teljesítem mihamarabb! Mi fog még mellettük készülni? Háááát nyári ruha. Ugye abból kelleni fog most nekünk?! :)

12 megjegyzés:

Aledi írta...

Jaj, hát ez készül itt... Malajzia?! Hú... sok sikert, találjátok meg a számításotokat, és legyetek boldogok ott (is).
Azért ugye blogolsz nekünk? Majd nemcsak szépséges topánkákat, hanem különös, egzótikus beszámolókat is látunk.

bolyet írta...

Jaj de izgalmas!Örömteli és szomorú!:-)(Ez egy nagyon komoly elhatározás és biztosan érdekes és szép "kaland" lesz!
Remélem mi is részesei lehetünk majd a "kalandjaitoknak" és sok szép érdekes képet megosztasz majd velünk!
Persze ha a cipikre is hat majd némi maláj és kínai beütés..hát tényleg nagyon izgi!puszi

Fércművek írta...

:))) Itt is csak minden jót szeretnék kívánni nektek!!

orsolya vanessza kiss írta...

EZ komoly???? Nagyon meglepődtem! :)

krisz írta...

Hat sok sikert Nektek!Ez jo,mi hazafele keszulodunk,ti meg el.Nalunk is hasonlo a helyzet,M. munkaja kot ide minket,ha atmenetileg is.Azert nagyon izgulok ertetek!Az biztos hogy nagy kaland,meg egy eletre szolo elmeny,de nehez is.Foleg mig megtalaod a helyed.Amikor itt MEG,otthon meg MAR nincsenek barataid.De a hazassagunknak jot tett,megtanultuk,hogy egymasra mindig szamithatunk.Ossze is kovacsolt minket.Es persze a nyelv.Reka anyanyelvi szinten beszel angolul.O is olyan ket eves lehetett amikor kijottunk.Mint Nalatok Lili,majdnem. Azert remelem,hogy tovabbra is hallunk majd rolatok!Es persze en is varom az egzotikus beszamolokat.
ui:Azert Ti okosabban valasztottatok meg a celpontot.Jo ido lesz!!!!!

Anita írta...

Ez valóban egy nagy lépés, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond, még ha az elején furcsa is lesz. Mi is hasonló lépésen gondolkodunk, bár nem lépnénk ilyen nagyot, ilyen messzire, de mág nem tudjuk, mi lenne a legjobb. Bátrak vagytok, hogy mertek lépni!

Ledorka írta...

Drukkolok nektek! A többit tudod, már írtam... :)

BCili írta...

Aledi, Bolyet, Jutka, Vanessza, Krisz, Anita és Lidércke: köszönöm a bíztatást. Igazán most is nehéz már mert K a héten már elutazott, így jobban várjuk mi is Lilivel a menetelt miközben persze az itthon maradottakat is siratjuk. Lesz beszámoló, bár még nem tudom ide vagy egy újat nyissak. Meglátjuk, de időben szólni fogok. :)

Piroseper írta...

Hűű, ez nagyon izgalmas! :)

Kíváncsian várom majd a malájföldről érkező beszámolókat! :)

Jandó írta...

Ez nagyon izgalams. Minden jót kívánok. :) Nagyon várom majd a beszámolóidat.

H. Mária írta...

Megnéztem az interneten az új (Malajzia, Kuala Lumpur)megjelölt helyeteket. Nagyon szép, csodás, de ez mégis csak India. Itt más a társadalmi élet, ehhez hozzá kell szokni, ezt meg kell tanulni. Kívánom szívemből, hogy találjátok meg helyeteket az új környezetbe és az új munkahelyen. :) Ne feledjétek ezt a kicsike országot és azokat, akik belenéztek a blogotokba. :) Onnan is fogsz tudni blogozni?

BCili írta...

Fanni, Dóri Köszi, lesznek beszámolók! :)

Mária, hát ez az ország nem India! Mint ahogy Bukarestet sem keverjük Budapesttel. A társadalom főként maláj és kínai de van mellette minden más náció. Bízom benne, hogy megszokjuk, vagy hazajövünk :) Blog lesz és folytatódik tovább minden mint eddig.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails