2010. május 28., péntek

Lennél a lányom?

Amikor a méteráru üzletben vásároltam és ecseltem, hogy mihez és milyen anyagot is vadászok, az egyik vevő megszólalt: "milyen jó is annak a kislánynak akinek az anyukája tud varrni!". Hát jó vajon?
Az hogy olyan ruhája van mint senkinek, lehet jó is, de lehet hogy ez majd egy idő után nem fog neki tetszeni. Honnan tudhatom előre hogy érzékeny lesz e arra, hogy olyan legyen mint a többi vagy szeretne egyedi és különleges lenni. Remélem ez utóbbit választja és az én dolgom hogy segítsem bármerre is fejlődik tovább.


-Lennél a lányom, hogy hordhasad ezt a ruhát?
-Ó én lennék a saját lányom :) de az nem lehetek, viszont kéne egy ilyen ruci felnőttben is!

Nagyon praktikusnak találom a szabását, amit az Ottobre magazin tavaly nyári (2009/3) számából ollóztam ki. Egy bökkenő volt a mintával, méghozzá a méret. Neki kellett állnom a 92-esből 80-ast varázsolni. Idén még ruha lesz, jövőre meg tunika.
Főpróba késöbb :)

7 megjegyzés:

Ledorka írta...

IGEN! :D Mikor fogadsz örökbe? :D Gyönyörű a ruha, eszméletlen jó az anyagkombináció. :)

Unknown írta...

Én is igent mondanék! :-D Nagyon szép! Elárulod hol vásároltad az anyagokat?
Szerintem szeretni fogja a ruhákat amiket te varrsz neki, sőt, saját tapasztalat alapján megy szépen veled és válogat magának anyagot, bújja az újságot Anya ezt varrd meg nekem. Villő még beszélni is alig tudott mikor már tisztában volt vele, hogyan varázsolódnak a csini rucik, túrt a rongyoskosárban és hozta az anyagot, hogy neki jövdnacsi kell ebből :-)
Mostanra meg a levegővétel természetességével egyenértékű, hogy ilyen anya varrta ruákban jár. Nem is értem miért? :-)) Talán mert én is igy nőttem föl? Biztosan. Mindig büszke voltam a ruhákra amit anya nekem varrt és én sem sűrűn jártam bolti ruhában.
Rád is nagyon büszke lesz a lányod hidd el!

azeszti írta...

aaa! úúú! ilyen nekem is kell! :)

Tündérlátta írta...

Csodaszép anyag és tényleg nagyon jó a fazon!! Lennék a lányod!!

BCili írta...

Lidércke! Jönnél mi? Jó kis ruhák meg babák meg utazás, kell ennél több? Na de nem fogadhatok örökbe egy egész családot egyszerre :)

Rilla: ezt remélem én is, hogy szeretni fogja! Én is büszke voltam és a mai naig emlékszem arra hogy anyu varrt nekem. Az első varrományomhoz is tőle kértem anyagot és az se véletlen, hogy most varrok. Jó ez így!
Az anyagot a Hunyadi fiúknál vettem Kispesten, sok sok más többi társával. Érdemes hozzájuk elnézni.
http://foltvarras.eu/index.html

Mici: jók ezek a pajkos cofik, már akartam mondani :)
Szóval mi finomat varrtál a fiúknak estére? :)

azeszti: hát nekem is kéne, de nem vagyok annyira filigrán fiús alkat, hogy mellben jó legyen :) de nagyon kéne nekem is! Üdv itt!

Tündérlátta: de rég láttalak! Köszi!

Főpróba is megvolt, a játszótér csak ámult :) Bár bevallom azért a homokozónál jobb helyre szánnám a rucit, de ma is ez volt kérve :)

krisz írta...

Már megint nem mentette el amit előzőleg irtam!
Csak megdicsértelek,hogy milyen szép!Már nekem is feltünt,hogy milyen szép anyogakat használsz.Ez is!Jaj!Pedig ezt a számot nem vettem meg,de most nagyon elgondolkoztam rajta,hogy mégis be kéne szerezni.Jó ez az ujja megoldás.
És hogy jó-e ha az anyukád varr?Igen!Nálunk Réka már rendel.Szeretne egy ilyen ruhát,meg egy olyan felsőt.Azt hiszi,hogy én meg mindent meg tudok varrni....És mostanában már az anyagokat is nézegeti.Ha megteszik neki valami,akkor mondja is hogy mit szeretne.Én meg élvezem.Olyan jó,hogy úgy tud örülni amit varrok neki.Remélem hogy később sem fog változni.Vagy majd csak olyan későn ,amikor már magának is el tudja majd késziteni.

BCili írta...

krisz: de sajnálom, főleg mert után ujra nekiesni az írásnak már nem olyan.
Ebben a számban sok sok szép ruha van és a kalap is ebből lett szabva, de van még kabát és szoknya is ami nagyon tetszik. Ez az ujja megoldás egy egyszerű félkör egyébként, de látványos.
De jó, hogy Rékának is tetszik hogy varrsz neki. Tényleg élvezet látni, hogy amit készítesz azt szívesen hordják vagy mint a babáját mondja hogy Te varrtad!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails