2010. május 19., szerda

Hogyan és mikor?

Mindig kiváncsiság tölt el hogy hol és hogyan készülnek a táskák, fülbevalók, kulcstartók, kitűzők és egyéb szépségek amik végül egyedi darabként polcokra kerülnek.

Te mikor alkotsz?

Hogy én, és mikor van erre időm? Hááát :)
Részben szerencsém van, mert Lili napközben nagyot 2-3 órát is alszik délután amiben bele kell férjen egy kis  háztartás vezetés de jöhet a szabás varrás is. Nekünk nem megy a Lili ébren eljátszik én meg varrogatok közben típusú alkotás. Az ébren órák így a gyereké az alvósak meg az enyémek :) És Lili alszik éjjel is, bagoly anyuka meg hajtja és hajtja a gépet :) Hát így van erre időm, ő többet én kevesebbet alszom.


Be kell vallanom helyileg sem állok a helyzet magaslatán. Eddig mindig egy egy daradot szabtam varrtam, egészen addig míg ... ki nem találtam, hogy ugyan utálom a zacskózást, de zacskózni fogok és rá nem jöttem hogy több egyforma darabot egyszerre megvarrni sokkal gyorsabban megy. Ezek az ikea kibe nyitható kis tasakjai éppen akkorák (2 méret van benne és leértékelve vettem tavaly nyáron azóta csak pihentek a dobozban), hogy belefér egy-két kis cipő alakrésze. Kiszabom őket, egyzserre akár többet is és mindig melléteszem ami még hiányzik. Kerül bele cimke, hogy mi is lesz és kinek lesz majd egyszer belőle. Varrás után is jól megférnek benne a postázásig. Persze vannak kivételek akik nem férnek meg kis helyen és kilógnak a sorból :)

Aki vár tőlem valami de még nem mutattam, ne nagyítsa ki a képet! :) Holnap majd elkezdem szép sorba bemutatni azt a tizen... cipőt ami itt hever, bár nem mind újdonság.

9 megjegyzés:

toritextil írta...

én is valami zacskózásfélével kísérletezem, mert az valóban jó, hogy egyszerre szab kis az ember hasonló dolgokat, csak én még 2 zacsiban gyűjtök 10 cuccot..... :D
de ezek a tasakok szuperek! mutatós is, nem is porosodik benn a cucc.. nagyon jó :)

Aledi írta...

Valóban nagyon jó ötlet ez a tasakos tárolás, koppintható? :)Én is szeretek több darabot kiszabni egyszerre.

bolyet írta...

Én meg rákaptam, hogy belekapok több dologba egyszerre!:-))
Eddig mindig befejeztem egyet most csapongok össze-vissza!Időben mikor?Gyakorlatilag bármikor és bárhol!:-))
Igaz én mindennap főzök -ez szent dolog!- és a háztartás.. na meg a három gyerkőc...iskola,ovi meg a szokásos.. de sokszor alkotunk közösen..kislányom varrni, horgolni tanul közben kisfiam meg rajzol!A nagyfiú már "komoly" Ő elfoglalja magát csak néha megállok vele is kicsit "pókerezni" meg focizni!:-))Főleg a foci,de azt Apa szerencsére gyakran átveszi!Így aztán horgolok és nézem Őket!:-))

Ledorka írta...

Én már meséltem neked. :) Akkor varrok, ha Mici eljátszik mellettem. Esetleg mesélek, énekelek neki közben. Mindig mondom, hogy a kezem független a számtól. :D
Ha alszik, akkor nem merek zörögni, legfeljebb szabni, viszont mivel napközben röviden alszik, annak nem is érdemes nekiállnom. Éjjel meg nem látok jól, csak ha díszkivilágításban úszik a ház, szóval marad a közös alkotás :)

Piroseper írta...

Alapvetően a nap bármely részében szívesen alkotok, de sokszor csak éjszaka, mikor már elcsendesült a lakás. A rajzaim sokszor iskolában, a festés pedig a nap végén otthon készül el. Szóval elég vegyes. :)
Ez a zacsizás lehet nem lenne rosz ötlet, mert a hímzéseim és más félkész darabok a káoszos szobám több pontján is megtalálhatóak.:)

BCili írta...

Viki: látod látod, kell az az sok tasak, hogy ne kellejen a kettőből bogarásznod, mert gondolom nem 1-1 varrnivaló van bennünk :)

Adél: persze hogy koppintható. Szerintem nagyon praktikus és sokkal jobban haladok is, ami nem egy utolsó szempont. hajrá a babacsapat szabásához :)

Timi: hát nálam is minden van még egy egy apró rész amit be kell fejezni ezek azok amik jöhetnek varrára ármikor mikor nincs kedvem zajongani és elővenni a gépet. A főzés nálam is mindennapos tevékenység meg a vásárlás is, jöhettek az ingek is vasalásra míg pár hete a férjem megtanult vasalni :) amíg volt egy kismadarunk minden álldott nap porszívóztam is. De nem is ez a lényeg, hanem hogy mindenkinél készül valahogy valami amikor éppen egylábon áll, vagy munkába megy a buszon. Ezt a lelkesedést jó átadni a köv generációnak is, drukkolok neki és várom az első bemutatót :)

Dorka: ááá énekelni a bringán szoktam :) hm díszkivilágítás, lehet hogy ezért magas az áram számlám. Csak meg ne tudják otthon mert letiltanak a varrásról :) A csendes időket pedig ismerem, fél évig nem mertem elindítani a gépet nehogy felébredjen a kisasszony.

Fanni: na ez az, lehet ez mindenhol csinálni. Egyszer horgoltam sétáltatás közben :) Kicsit irigylem a szabadságod a bármikor alkotásra, de nem adnám semmiért Lilit :) A tasakok meg pont e miatt kerültek képbe, nem tetszett hogy egy bélés itt egy ott és ami még 5 perce egy kupac volt, lehet hogy most már nemaz. így meg van oldva. :)

krisz írta...

Én is olyankor alkotok,amikor Hanna délben alszik.Este nekem már nem megy.Addigra már nincs türelmem bibelődni semmivel.De ez a lányok előtt is igy volt.Egy pillanatig én is irigykedtem Piroseperre,hogy milyen jó neki,akkor alkot amikor kedve van,de persze én sem adnám a lányokat semmiért!Meg közben arra is rájöttem,ha magam lennék,nem is lenne mit csinálnom,mert nem lenne kinek.Mivel szabni nem szeretek magamnak mindig olyan nehezen kezdtem bele akármibe.Ha nekik csinálom meg alig várom hogy kész legyen,hogy megmutathassam.

BCili írta...

krisz: igazad van, Lilinek meg gyerekeknek varrok én is szívesen, és ő volt aki miatt elkezdődött ez az egész varrós őrület :)

hekka írta...

Végre ideértem! Gyors nekem ez a tempó, olvasni septiben még csak-csak, de írni alig jut időm... :) Nekem is az alvásidő marad a horgolásra, bár mire mindkét manó elalszik... a délután csak ennyi. Éjszaka valamivel könnyebb. Sajnos a fejlámpám egy barlangkutatós játék alkalmával megadta magát :)))..., de addig nagy hasznát vettem. És főleg otthon. Míg volt babakocsi, meg parkaban alvás, néha ott is. De ha viszem magammal, a sok kellék közül mindig itthon marad valami, és csak bosszankodom.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails