2011. február 21., hétfő

kendő - kiegészítő

Akkor pedig íme a teljes szett! Mivel ma megkaptam a visszajelzést, hogy a csomag rendben megérkezett, ezért meg is mutatom, hogy mit volt az a tartalom amit még hozzátettem.
A cipők lettek rendelve, de ehhez nagyon kívánkozott egy sapi és anyukát sem akartam kihagyni a jóból, lett hozzá neki is egy kis kendő a nyakába.

Persze, ha a gyerkőcre is köthető és akkor ő talpig milim cipő-kendő-sapkában lesz, de anyu mikor elviszi majd tavasszal sétálni a fiúcskát akin ott lesz a cipő meg a sapi, hozzá tud öltözni ezzel az aprósággal.


  

2011. február 19., szombat

sapka - kiegészítő

Régi vágyam már, hogy a cipők mellé legyen még valami ami illik. Néhány korábbi darabhoz volt hajpánt, ami lesz is, hiszen ami már volt arról nem teszek le, de szerettem volna sapkát, kalapot.

Tavaly tavasszal készült olyan cipő ami anyahajó egyik sapkájához illett, majd ha nem költözünk volna, talán egy több projektre kiterjedő együttműködés is kialakul kettőnk között, de nekünk menni kellett. Nyárra pedig kislány kalapokat varrtam akkor ruhákhoz, de innen már csak egy lépés, hogy majd cipőhöz is készüljön.

Az első sapka ami tervbe került igényelt volna egy kis táskamerevítő közbélést, amit Julcsi fel is adott nekem, de a posta a mai napig nem hozta még meg. Az idő viszont sürgetett. Szerettem volna a cipővel együtt fotózni, de a megrendelőt sem szerettem volna tovább váratni. Ez most a prototípus, amiben a simléder merevítését egy rávasalható vastagabb közbélés és egy réteg kétoldalas vetex adta, így van tartása és mosható is.

A sapi belseje fehér puha vászon, míg a simléder kockás mint a cipő pántja a külső rész meg a cipő többi része, azaz kord. 

Nagyon tetszik a sapkában, hogy többféle fazonban is lehet hordani, előrecsapva, jól a fejre húzva ... és hogy uniszex, azaz ha lányos anyagból készítem akkor lányos, ha fiúsból fiús. Ez a barna igencsak fiús anyag, de ettől még vagány és nagyon jól áll a kis modellemen. 

2011. február 15., kedd

Anya-fia3

itt van, ahogy ígértem. 

Valahogy mindig is tudtam és éreztem, hogy kellenek a fiúk cipőben is meg persze mellettünk is :)
Az első fiú még filcből készült, aztán jött az a fazon amit sokan csinálnak, az amelyik hátul gumis és aminek az orra jól dekorálható. Na ebből lett jó pár fiúcska cipő és közte lett férfi cipő is, s vannak közte nagy kedvencek pl.: sárkányos, vagy a csíkos család,  mégis valami másra is vágytam.


Kell persze ehhez egy jó megrendelő, akitől szabad kezet kapok a színek kiválasztása után és már mehet is a munka. Ha valakinek, jelzem elég sokaknak egy egy ilyen apró cipő kézhezvételekor megjön a kedve babázni azon nem csodálkozom, na de ez... megjön a kedve bárkinek egy kisfiúhoz. :) Persze anyuval együtt készült!Hírek röviden a facebookon is, a Milim Fashion oldalon. 

Kérés

azokhoz akik táskát varrnak, vagy valami más céllal de használnak táska merevítő közbélést. Ha valakinek akadna 20x10 centi egy esetleg kettő darab ilyen közbélése és azt SOS el tudná nekem postázni vagy juttatni kérem jelentkezzen!

Előre is köszönöm!

2011. február 14., hétfő

Anya-fia2 és

lehetne 3 is, de nem lövök le mindent egyszerre :)

A hétvége, mint szerintem minden varrós bloggerinánál alkotással telt, s Valentin nap ide vagy oda, nem szívecskés cipővel jövök elő - habár van ilyen is kész és éppen ezen alkalomra gondoltam, most valahogy mégsem ezt mutatnám meg.

Szóval kaptam felkérést anya-fia párosra, nem is egyre, s leszek olyan, hogy Andi, aki régebb óta várja az kapja meg később, mert terveim vannak még vele! De íme a mai ami szintén nagy kedvenc lett mert az orra, meg a talpa meg a .... Szóval egyben van. Anya-fia kordban jár, hm ...


További képek a meskán.

Ja és Meska, jaj aki még cipőt varr legalább szépet varrjon, igényeset és fotózza is szépen ha már egyszer, kérném szépen. Blog köszönöm az olvasóknak hogy vannak, még annak is aki leíratokozott ma, nem bánom. Valahogy mostanság kizökkenthetetlen jókedvemben vagyok.

2011. február 9., szerda

Tavasz

Bár még csak február van, s azt is mondják, hogy hétvégétől újra itt a tél :(, most egy kicsit tavasz van.
Kint finom langyos idő, napsütés és csicseregnek a madarak! De szeretem! Íme hát egy kis tavasz a cipők terén is, kis zöld, kék és fehér virág, na meg a napsugaras orr. 

Holnap felkerül a Meskára 1-2 még gazdátlannal és egy pár megrendelttel együtt, ne árválkodjon ott az az egyetlen cipellő.
A költözésünk jól halad, előkerült az anyagos doboz, na meg a varrógép, így most igyekszem behozni az elmaradásaimat!

FércJutka, nagyon köszönöm az anyagot!

2011. február 2., szerda

költözés

az elmúlt napok ismét csomagolással teltek. Költözünk most nem a világ egyik oldaláról a másikra, csak éppen a város déli feléből az északiba.
Így most akadozik a varrás és akadozik a netes elérésem is, de hogy addig se maradjon senki nélkülem felhívnám minden kedves olvasóm figyelmét, hogy az elmúlt két hétben kicsit ráncba szedtem a blogot, kapott nagyon egyszerű új sablont, néhány új fület és egy plusz linket oldalra. Igen, a múlt héten csatlakoztam a cipőkkel is a Facebookra.
Lessétek meg mit varrtam össze, s mire végeztek jövök is új apró cipőkkel! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails